Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Läsartext
Skara manskör fyller snart 101 år - bjuder in till julkonsert

Skara manskör, som den 4 februari 2022 fyller 101 år, framträder för första gången sedan konserten i Varnhems klosterkyrka under Trettondagshelgen 2020. Julkonsert i år blir det den 19 december kl 17:00 i Skara stadshus.

Detta är en läsartext.

På bilden, från julkonserten 2019, syns kören och Knalle-Jul, gestaltad av Thomas Landahl. Foto: C-G Holm

Annons

Om kören under de tidigare 100 åren missat någon julkonsert är lite osäkert men ett är säkert - pandemiuschlingen har ju satt käppar i Julen/hjulen för många och så även för manskören.

Från mars 2020 till hösten 2021 har kören inte haft övningar eller gjort framträdanden. Även körens tilltänkta 100-årsfirande under våren 2021 fick skjutas på framtiden. Dock, om inget oförutsett inträffar, blir det jubileumsfirande under 2022 med början i februari och sedan med jubileumskonsert i april då vänkören från Norge, Eidsvoll mannskor, besöker Skara manskör.

Annons

Annons

Årets julkonsert kommer att gå i traditionell stil och med inslag av allsång. Musikalisk ledare och dirigent är Göran Berg. Konsertkvällens solist är Varnhemssonen Nils-Gabriel Berg som med sin välljudande basröst kommer att bjuda på kända sånger. Nils-Gabriel har studerat vid musikhögskolan i Piteå och där avlagt examen i klassisk sång. Han har också studerat vid operastudion, Kapellsberg, i Härnösand.

Vid pianot under kvällen finner vi Ingegerd Ottosson-Höög och konferencier är sångarbrodern och välkände Bosse Carlqvist. Om någon julgransförsäljare kommer att uppenbara sig under kvällen står dock bara skrivet i stjärnorna. Kören hoppas på att ”suget” efter att gå på julkonsert är stort och tillströmningen av åhörare blir ansenlig. Med beaktande av Regeringens och Folkhälsomyndighetens restriktioner med anledning av covidpandemin, samt att man ska värna om allas vår hälsa, så måste kören be om att besökare tar med covidpass att visa vid entrén.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy