Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Två anhållna efter rånet i Kvänum

På onsdagskvällen slog rånarna till mot Sahlins Livs i Kvänum och under torsdagen gick polisen ut med att två personer anhållits misstänkta för grovt rån.

Det är tredje gången som Sahlins Livs i Kvänum utsätts för rån.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Runt 20.40 på onsdagskvällen ska en gärningsman ha gått in i livsmedelsbutiken Sahlins Livs i Kvänum med ett vapen eller vapenliknande föremål och tvingat till sig kontanter från butiksbiträdet under hot.

Vid tidpunkten fanns flera kunder i butiken och enligt uppgifter till Nya Lidköpings-Tidningen ska det ha rört sig om ett gevär som använts. Rånaren fick med sig en mindre summa pengar och flydde sedan från platsen i en väntande bil.

Annons

Annons

LÄS MER: Rån mot Icabutik i Kvänum – hotade personal

Det är inte första gången som rånare och tjuvar slår till mot butiken konstaterar ägaren Peter Larsson.

Bild: Arkivbild

Under torsdagseftermiddagen postade Polisen i Västra Skaraborg följande på sin Facebook-sida:

”Efter ett intensivt utredningsarbete har åklagare nu anhållit 2 personer som misstänkta för inblandning i gårdagens rån mot Sahlins livs i Kvänum. Utredningen fortsätter och vi kan tyvärr inte gå ut med mer information i nuläget.”

Polisen i region Väst skriver på sin hemsida att de två personerna misstänks för grovt rån.

LÄS MER: Tjuvar försökte stjäla bankomat: ”De kom med en säckakärra”

Genom åren har Sahlins Livs vid upprepade tillfällen utsatts för både inbrott och rån, nu senast i början av oktober då två män kom in i butiken med en säckkärra bara minuter innan stängning med planen att stjäla bankomaten – men misslyckades.

Annons

– Under mina tio år här så är det sjunde gången. Det har varit tre inbrott och så är det här tredje rånet. Sedan försökte de ta bankomaten för en och en halv månad sedan, så vi är ganska utsatta, säger ägaren Peter Larsson till P4 Skaraborg.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy