Annons

Annons

Annons

Annons

Vara kommun Öster

Marita ordnade uppskattad Garnmässan

Norra Vånga bygdegård fylldes snabbt på söndagsförmiddagen av stick och virksugna besökare. Här visades nya garner, nya designs och massor av inspiration.

Text: 

Annons

På helgens garnmässa kunde besökarna gå runt bland garnborden och inspireras till kommande projekt. Få tips av personalen från Maritas textil & interiör som var arrangör av mässan.

Garnmässan anordnades för andra gången i bygdegården men har dessförinnan ordnats under fem år på Lumber & Karle i Kvänum. Så en viss erfarenhet hade arrangörerna.

Annons

Nu är det många stickkorgar som är påfyllda inför höstens mörka kvällar. Foto: Privat

Annons

– Besökare kom från både när och fjärran och tyckte att det var trevligt arrangemang. Några hade med sig sitt handarbete och satt ner tillsammans och stickade och virkade, berättar Marita Jakobsson.

Något som uppskattades var det café som tre flickor från bygden bjöd in till. Här bjöds det hembakat i form av smörgåsar, bullar och kakor.

Astrid, Hanna och Elsa sålde hembakt under Garnmässan. Foto: Privat

– Att handarbete är något som uppskattas i dessa pandemitider är väl allmänt känt och det kunde många av besökarna intyga, säger Marita.

En lycklig vinnare till presentkort, Monica Joelsson som kommit ända från Trollhättan och Annika Olofsson en av arrangörerna. Foto: Privat

– Sammanfattningsvis blev det en mycket lyckad dag, tycker Marita Jakobsson arrangör och idéspruta tillsammans med sina arbetskamrater.

Bild 2 EN lycklig vinnare till presentkort, Monica Joelsson som kommit ända från Trollhättan och Annika Olofsson en av arrangörerna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan