Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Skaras hotell och Bokäventyret i nytt samarbete - ska stärka Skara som besöksmål

Bokäventyret i Skara är en del av Turistrådet Västsveriges nya kultursatsning ”Kulturhöst i Västsverige”, som lanseras i dagarna. Via deras webb ska det vara möjligt att i Skara boka paket med boende och mat men också biljetter till Skaras nya utställning - allt riktat till barnfamiljer.

Text

Bild: Annelie Babitz, Josefine Hektor

Annons

Insatsen är ett sätt att profilera Västsverige som en kulturdestination genom att samla många västsvenska kulturupplevelser och evenemang på en och samma webbplats.

— Vi ser detta som en del av vår långsiktiga satsning på kulturturism, säger Gunilla Davidsson, projektledare på Turistrådet Västsverige.

Medverkande i denna satsning är bland annat Bokstaden Skara och besöksmålet Bokäventyret. Både Järnvägshotellet och Jula Konsthotell har tagit fram speciella paket riktade mot barnfamiljer där bland annat boende, mat och biljetter till Bokäventyret ingår.

Annons

Annons

— Genom att samarbete med andra aktörer i närområdet stärker vi relationerna sinsemellan samtidigt som vi skapar en starkare produkt som är mer attraktiv för besökaren. Besökaren får möjlighet att lära känna nya ställen och upplevelser som man kanske hade missat annars. Ju fler samarbeten av detta slag vi kan få till, desto starkare blir Skara som besöksmål, säger Mikaela Grundström, vd på Jula Konsthotell i ett pressmeddelande.

Bokäventyret som har byggts inne i gamla biblioteket invigs de 25 september.

— Vi ser Bokäventyret som ett utmärkt sätt att få rörelse inne i Skara centrum. I och med att Gamla Biblioteket ligger mitt emot Domkyrkan så tror och hoppas vi att många besökare ska hitta hit, och därigenom få upp ögonen för vårt rika kulturarv. Jag tror och hoppas att Bokäventyret kommer att stärka Skaras identitet som en anrik kulturstad – något som skapar positiva synergier för oss alla som verkar inom kommunen och besöksnäringen, säger Åsa Veghed, kulturchef Skara kommun i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan