Annons

Annons

Annons

Julas nya storinvestering - har köpt ett helt handelsområde

Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter har köpt ett helt handelsområde i Skåne.

Text: 

Jula Holdingkoncernen med vd Karl-Johan Blank har köpt handelsområdet med Familia i Hyllinge.

Bild: Sven-Erik Svensson

Annons

Köpet gäller handelsområdet med Familia i Hyllinge.

− Det är ett klassiskt handelsområde i södra Sverige där Jula har funnits länge. Vi ser stora möjligheter att här utveckla handeln vidare och samtidigt göra något bra för Åstorps kommun, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen i ett pressmeddelande.

G&K Blanks Fastigheter köper Familia av Olav Thon gruppen AS.

Annons

Annons

− Vi har sedan många år ett mycket bra ömsesidigt samarbete med Olav Thon som öppnat dörrar för båda parter både i Norge och Sverige. När jag nu fick frågan om fastigheten i Hyllinge, så löste vi det på ett bra sätt till slut för båda parter. Den före detta köpcentergallerian är idag tom, men vi ser stora möjligheter i att kunna utveckla denna på vårt sätt med volymhandel, med fokus på starka outletkoncept, och mötesplats för sport och fritid, restaurang med café, med mera, säger Karl-Johan Blank.

I Hyllinge kommer Jula att öppna ett extra stort varuhus med en total yta om cirka 4000 kvadratmeter (normalstorlek på ett Julavaruhus är cirka 3000-3500 kvadratmeter). Totalt finns det endast sex varuhus som är extra stora av totalt 112 tycken varuhus på Julas tre marknader i Sverige, Norge och Polen. Det nya Julavaruhuset kommer även att utrustas med en Outlet.

− Fastigheten är mycket lämplig för den typen av verksamheter, säger Karl-Johan Blank.

Området som G&K Blanks Fastigheter nu köpt är på cirka 132 000 kvadratmeter och byggnaderna är på cirka 20 000 kvadratmeter.

Fastigheten har köpts genom G&K Blanks Fastigheters nybildade dotterbolag Blankinvest Hyllinge AB.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan