Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Här är museets nya utställning - Den makalösa samlingen

Kvällen den 29 september slår Västergötlands museum upp portarna till en ny utställning. ”Den makalösa samlingen” visar ett litet och spännande urval av föremål som finns i samlingarna, hur föremålen förvaras i magasinen och museets vision för att uppföra ett nytt magasin.

Ny utställning på Västergötlands museum - Den makalösa samlingen. Foto: Västergötlands museum

Annons

Västergötlands museum har en fantastisk samling som omfattar 300 000 kulturhistoriska föremål, en miljon arkeologiska fynd och 1,5 miljoner fotografier.

Här finns allt mellan himmel och jord. Exempel på kontraster är en påkostad festklänning som burits av en överklassdam runt förra sekelskiftet till en punkarjacka från Kvänum från 1980-talet.

Annons

LÄS MER: Mångmiljonsatsning planeras på Västergötlands museum: √Gömda skatterna ska visas √Se skissen på nybygget

Annons

I likhet med andra stora museisamlingar är Västergötlands museums samling idag utspridd på olika platser. En del av våra magasin håller en hög standard, där är föremålen prydligt förvarade och registrerade. Andra ytor är bara förvaringsplatser.

Utställningen visar exempel på båda typerna och ger en inblick i hur arbetet med samlingen bedrivs.

Ledstjärnan för Västergötlands museum har alltid varit att samla, vårda och visa vårt gemensamma kulturarv. Ett nytt föremålsmagasin skulle förbättra museets förutsättningar att visa samlingen och bevara föremålen åt kommande generationer, skriver de i ett pressmeddelande.

Utställningen öppnar onsdag 29 september kl. 18.00 och den pågår fram till och med söndag 30 januari 2022.

Annons

Annons

Till toppen av sidan