Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Då får du uppmaningen om vaccinet – som sms: ”Passa på nu”

Snart kommer det bli svårare att hitta vaccinationstid – men det är fortfarande lite under 20 procent kvar av den nuvarande vaccinationsgruppen som inte har fått sin första dos.

Därför väljer Västra Götalandsregionen att skicka ut ett sms med en uppmaning om vaccination.

Text

Arkivbilder.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Hittills har 81 procent av invånare över 16 år i Västra Götaland fått minst en dos vaccin och 69 procent har fått två doser – men samtidigt som vaccinationstakten har saktat ner, ökar nu också antalet nya fall i Regionen.

Annons

Annons

Västra Götalandsregionen har därför gjort ett antal riktade insatser för att nå områden där andelen vaccinerade är mindre än i övrigt.

Nu kommer nästa satsning – i form av ett sms, som skickas ut till runt en kvarts miljon västsvenskar. Budskapet är vikten av att vaccinera sig för att skydda sig mot allvarlig sjukdom, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

– Det är av största vikt att så många som möjligt nu vaccinerar sig. Vi vill påminna om hur lätt det är att boka tid eller hitta en drop-in. Efter 11 oktober minskar antalet vaccinatörer och då blir det inte lika lätta att hitta en tid. Så passa på nu, säger Kristine Rygge, vaccinsamordnare.

Är du mellan 16-49 år spelar det dock ingen roll om du är vaccinerad eller inte, då det kommer att skickas ut till hela åldersgruppen. Detta är något som Kristine Rygge också ber om ursäkt för.

– Genom att skicka ut ett erbjudande via sms når vi en bred målgrupp. Vi har ingen möjlighet att sortera personer utifrån om de är vaccinerade eller inte och ber om förståelse för det, säger Kristine Rygge.

Sms:et går ut till den nuvarande vaccinationsgruppen den 22 september – vilket innebär att det inte är långt kvar till att nästa åldersgrupp, 12 till 16 år, ska vaccineras.

Det meddelade Västra Götalandsregionen under tisdagen, efter Folkhälsomyndighetens nya rekommendation som kom under måndagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan