Annons

Annons

Annons

Skara

Fladdermöss är temat i Skara - Häng med på safari och skapa din egen holk

Fladdermöss finns det gott om i Skaras stadsmiljö. Vässar man öronen ordentligt kan man höra dem och med bra syn finns goda möjligheter att se dem. Men fladdermössen får allt svårare att hitta platser att bo på – därför bjuds det nu in till föreläsning, safari och skapandet av egen fladdermus-holk på Veterinärmuseet.

Text

Annons

I Skaras gamla och gömselvänliga stadsmiljö finns det många platser för fladdermöss att gömma sig i. Därför har nu mMdborgarskolan, Veterinärmuseet och Västergötlands museum satsat på fladdermus-safari.

Man kommer alltså kunna få uppleva de små nattsvarta djuren och kvällen den 24 september är det dags.

Först får man ta del av föreläsning av Gunnar Sporrong från AstroSweden som berättar mycket spännande fakta om de ljusskygga djuren som gärna lever i stora grupper.

Annons

Annons

— I Skara har vi både trädgårdar och alléer i vars trädkronor fladdermössen jagar föda. Och vi har ett flertal broar där vattenfladdermusen kan krypa in under dagen, säger Gunnar Sporrong.

Efter föreläsningen tar han med sig besökarna på safari där det finns förhoppningar på att få se de små liven. Om inte annat kan man spetsa öronen och få höra det ljusa pipliknande ljudet de ger ifrån sig.

Foto: Milos Andera. Fladdermus-safari arrangeras den 24 september för den som är intresserad av de små och viktiga djuren.

Temat håller i sig även veckan där på, då man får chansen att göra sin egna fladdermus-holk, tanken är att få upp allmänhetens ögon och göra egna bostäder till fladdermössen, då det blir svårare och svårare för djuren att hitta platser att bo på.

Även den aktiviteten arrangeras på Veterinärmuseet.

Det finns ett maxantal för hur många personer som kan delta på evenemangen, därför måste man anmäla sig till Veterinärmuseet för att delta på safari samt Västergötlands museum för holkskapandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan