Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Insändare
Skaraalliansen svarar: Stora satsningar på gång!

"Man måste våga satsa för att lyckas" skrev insändarskribenten "The Thinker" och lyfta fram en rad tänkbara satsningar.

Bra idéer enligt den politiska ledningen – som påpekar att en del av de efterfrågande satsningarna redan är på gång.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ylva Pettersson (M) tackar, tillsammans med sina allianskollegor, för alla som bidrar till allt som händer i Skara.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Det är otroligt bra för Skara att det finns ett så starkt engagemang i hur vi tillsammans skapar ett ännu mer levande centrum som alla kommunens invånare och besökare kan njuta av.

The Thinker lyfter en rad idéer, och det kanske är ett tecken på att bra tänkare tänker lika att flera av förslagen redan är beslutade, och det pågår ett arbete med att förverkliga dem.

Annons

LÄS MER: Insändare: Dags att utveckla Skaras innerstad – "Man måste våga satsa för att lyckas"

Djäkneplatsen ska göras om så att kulturevent, handel, serveringar och fritidsnöjen ska kunna ha en given plats i detta fantastiska centrala läge. Olins park ska förses med hygienmöjligheter och öppnas upp med fler aktivitetsytor så att det blir en plats för alla åldrar, samtidigt som stråket mellan Klostergatan och Hötorget stärks vilket gynnar handeln, fik och restauranger.

Annons

Arbetet med att ta fram den nya gestaltningen är snart klart, efter värdefull dialog med näringslivet och medborgarna. Cirka 5 miljoner har SkaraAlliansen avsatt i budget för att detta ska genomföras.

Att Skara har ett unikt kulturutbud och fantastiska föreningar, entreprenörer och eldsjälar som kan utveckla utbudet ännu mer ska vi verkligen ta vara på!

Vi har ökat stödet till MEGA+ så att projektledaren ska kunna jobba heltid med att stärka näringsliv, evenemang och attraktiviteten i Skara. Vi gör stora satsningar varje år på sommarkvällar, travveckan, marknader och andra events som kommunen och föreningar kan samlas kring.

Nästa år har vi lagt till ytterligare en kvarts miljon för att kunna utöka evenemangen efter den paus pandemin tvingat oss till, och tar gärna emot förslag på hur detta bäst kommer hela kommunen till del!

Annons

Tack alla som med ert engagemang bidrar till att så mycket härligt händer i Skara!

Lars Berg, gruppledare (C)

Tanjo Andersson, gruppledare (KD)

Ingrid Kvarnlöf, gruppledare (L)

Lotta Grönlund Plöen, gruppledare (M)

Ylva Pettersson, kommunalråd (M)

Annons

Annons

Till toppen av sidan