Annons

Annons

Annons

Situationen på Midgård

Kommunens boendestöd tvingas bort från Midgård - oro för att även nattpersonalen stoppas av styrelsen: ”Det blir inte bra”

Beskedet att bostadsrättsföreningen Midgård vill ha bort verksamheten i kommunens två lägenheter kom som en kalldusch. Omsorgsförvaltningen har nu varit tvungna att hitta nya lokaler för boendestödjarna ett stenkast bort, men när det gäller jourpersonalens övernattningslägenhet riskerar föreningens ståndpunkt att sätta hela stödboendet i gungning.

– Jag hoppas inte att det är ett alternativ som finns på bordet, för de boende behöver ha personalen nära sig. Det blir inte bra annars, säger omsorgschef Pernilla Magnusson.

Bostadsrättsföreningen Midgård vill inte att kommunens två lägenheter i anslutning till stödboendet på Skaraborgsgatan ska brukas som nu. Något som kan få konsekvenser för brukarnas trygghet menar omsorgschef Pernilla Magnusson.

Bild: Ida Sundén

Annons

Det var strax innan sommaren som bostadsrättsföreningen Midgård meddelade Skara kommun att omsorgsförvaltningen inte får fortsätta bedriva sin verksamhet i två lägenheter. Bostäderna på Skaraborgsgatan ligger i anslutning till stödboendet Midgård där ungdomar och unga vuxna med funktionsnedsättningar bor i egna lägenheter, samtidigt som de har tillgång till hjälp och stöd dygnet runt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan