Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Läsartext
Paraplyernas dag i Fornbyn – ändå "klappade" katten Sören in flera tusen kronor

Efter ett års uppehåll, var det åter dags för Skara Gilles hembygdsmässa i Fornbyn. Förväntningarna var stora, både hos utställare och arrangörer trots att antalet hantverkare och hemslöjdare var något färre än tidigare år.

Detta är en läsartext.

Inte ens katten Sören lyckades skapa någon längre kö.Foto: Tommy Kroon

Annons

Att mässan i Fornbyn är något speciell visade både den långväga gästen Sören, som rest ända från Klakebäck i Blekinge och uppställningen från de lokala utställarna som lyser med sin närvaro.

Fasan vann och när grindarna i portlidret öppnades på lördagsförmiddagen, öppnades även himlens portar.

Innan mässdagen studerades väderrapporterna både med fasa och förhoppningar. Fasan vann och när grindarna i portlidret öppnades på lördagsförmiddagen, öppnades även himlens portar.

Annons

Ett sätt att rädda sig från regnet var att fly in i serveringstältet. Foto: Tommy Kroon

Utställarna var väl skyddade i tälten och i Rackebyladan med sitt skiftesverk, men besökarna behövde skydd av både paraplyer och regnkläder.

Annons

Trots allt var det förvånande många som trotsade vädret och kom till mässan för att ta del av utbudet i stånden, serveringen och av underhållningen. Även de guidade turerna bland stugorna och föredraget om lin väckte befogat intresse.

Katten Sören, som satte nytt insamlingsrekord vid sitt förra besök, hanterade regnet med stoiskt lugn. Man kan misstänka att alla regnvåta händer skulle innebära visst obehag, men av detta syntes inte ett spår. Även om resultatet inte blev lika lysande som förra gången, klappade Sören in flera tusen kronor till gagn för behövande artfränder.

Vädret verkade bättre fram på dagen. Om det berodde på att man vant sig vid det våta, eller att vattnet tog slut är svårt att avgöra. Det såldes smycken, ljus, fågelholkar och mycket annat spännande i stånden. Att döma av utställarnas kommentarer blev dagen trots allt positiv. Dels fick man sålt ”en hel del” och man fick träffa sina trevliga kolleger. Ett samstämmigt omdöme vid hemfärden var: ”Vi ses nästa år igen”.

En av utställarna var Sivert Skoglund. Han säljer holkar som passar de flesta. Foto: Tommy Kroon

Annons

Som avslutning kan konstateras att även om det fått plats betydligt flera i Fornbyn denna septemberlördag så var omdömet hos de som vågat sig ut, odelat positivt.

Mässgeneralen Gunnar Karlsson kan känna sig väl tillfreds med sina egna och övriga medverkandes insatser. Ännu en hellyckad aktivitet i Skara Gilles regi.

Vad blir det härnäst?

Tommy Kroon

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan