Annons

Annons

Göran Persson kommer hit för att prisa lokala innovatörer: ”Jag ser fram emot en spännande dag i Skara”

Det drar ihop sig för SLU Skara och Sparbanken Skaraborg att återigen premiera framtidens lösningar med 100 000 kronor. Den som kommer att dela ut årets inovationspris och tillväxtpris är ingen mindre än Swedbanks styrelseordförande och Sveriges före detta statsminister Göran Persson.

– Jag ser fram emot en spännande dag i Skara i slutet av september, säger han.

Göran Persson kommer till Skara för att dela ut SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs Innovationspris 2021.

Bild: Sandra Skeppar

Annons

Årets tema för de tävlingsbidrag som lämnats in till SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs Innovationspris är hållbarhet inom gröna näringar. Bidragen kretsar kring såväl hållbar odling som djurhållning där vissa projekt har internationell prägel, medan andra har koppling till startups och andra lärosäten.

– Sverige är världsledande inom innovation, det är viktigt att vi får fram nya och banbrytande produkter och tjänster, inte minst inom den gröna näringen som jag själv är involverad i, säger den före detta stadsministern, numera styrelseordförande i Swedbank, Göran Persson i ett pressmeddelande.

Den 29 september kommer nämligen han till SLU campus i Skara för att både ge föreläsningen ”Postpandemi – framtidstankar för grön näring”, delta i en paneldiskussion med fokus på hållbara innovationer och förstås - dela ut pris.

Annons

– Jag vill gärna delta och bidra som prisutdelare, speciellt som det handlar om framtida möjliga innovationer som kommer från forskningen. Det känns naturligtvis också bra att flera av de olika Sparbankerna i landet engagerar sig i priser som vill uppmärksamma hållbara forskningsprojekt. Jag ser fram emot en spännande dag i Skara i slutet av september, säger Göran Persson.

Annons

Göran Persson delar ut SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs Innovationspris 2021.

Priset riktar sig till forskare, individer, företag eller organisationer som har utvecklat nyskapande och hållbara projekt i samarbete med SLU i Skara.

Den totala prissumman är på 100 000 kronor och kommer att delas mellan ett innovationspris på 75 000 kronor och ett tillväxtpris på 25 000 kronor. I juryn sitter Peter Annas, forsknings- och innovationsdirektör på Lantmännen, Annika Bergman, vd Hushållningssällskapet i Halland, Maria Ragnarsson, hållbarhetschef Jula och Frida Jonson, Wargön Innovation.

Annons

– Det har inte varit en enkel uppgift att bedöma de olika bidragen men det är en styrka att vi i juryn kompletterar varandra verksamhets- och kompetensmässig, säger Peter Annas.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy