Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Julas vd slutar efter 19 år i företaget: ”Jag känner att det är ett bra tillfälle att sluta nu”

Efter nästan två decennier i företaget kom under måndagen beskedet att Joachim Frykberg lämnar uppdraget som vd för Jula Holding-koncernen och Jula AB.
– Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över allt som vi har åstadkommit på Jula, säger han.

Text: 

"Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över allt som vi har åstadkommit på Jula", säger Joachim Frykberg.

Annons

Joachim Frykberg inledde sin karriär för 19 år sedan som marknadschef på Jula innan han axlade rollen som vd för Jula AB 2011 och sedermera Jula Holding.

– Att lämna Jula är givetvis inte ett lätt beslut, men jag känner att det är ett bra tillfälle att sluta nu. Jula har varit en stor del av mitt liv under många år. Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över allt som vi har åstadkommit på Jula, säger Frykberg i ett pressmeddelande och motiverar beslutet med att han vill utforska nya möjligheter i livet.

Annons

Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef, Joachim Frykberg, avgående vd och Peder Larsson, styrelseordförande. Foto: Pressbild

Under de nästan två decennier som Joachim Frykberg arbetat på Jula har företaget växt enormt och under flera år haft rekordomsättningar och rekordresultat.

Annons

– Joachim har jobbat i verksamheten i 19 år och varit en av nyckelpersonerna i utvecklingen av det som är dagens Jula. Vi har arbetat nära varandra och det har varit många roliga år. Jula är ett företag i ständig utveckling och tillväxt och det finns alltid nya möjligheter och spännande projekt. Samtidigt har vi förståelse för att Joachim efter 19 år på Jula vill prova nya utmaningar. Jag önskar honom stort lycka till, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Den roll som Joachim Frykberg haft kommer att ersättas av två personer, en vd för Jula Holding och en för Jula AB.

Bild: Jan Andersson

Den roll som Joachim Frykberg haft kommer att ersättas av två personer, en vd för Jula Holding och en för Jula AB. En rekryteringsprocess har redan inletts.

− Att skifta vd är en naturlig process i en stor koncern. Joachim Frykberg har varit vd länge i verksamheten, och jag har full förståelse för hans att vilja göra något annat. Jag önskar honom verkligen lycka till med sina framtida projekt, säger styrelseordförande Peder Larsson och hyser stor tillförsikt till att den process som inletts kommer att ge ett bra och snabbt resultat.

Annons

Annons

Joachim Frykberg kommer att vara kvar som vd under en övergångsperiod.

– Jag är tacksam för det ansvar och förtroende som Kalle (Karl-Johan Blank), familjen och styrelsen har visat mig under åren på Jula. Också ett stort tack till alla fantastiska arbetskamrater som jag har fått förmånen att arbeta med under åren. Jag är övertygad om att Jula går en lysande framtid till mötes, säger Joachim Frykberg.

Annons

Annons

Till toppen av sidan