Annons

Annons

Annons

Friidrott

Ebba slog nytt personligt rekord i Finnkampen: "Jag är supernöjd"

Förra helgen tog hon SM-brons på 400 meter häck.

Det följde Ebba Svantesson, 24, ursprungligen från Tråvad, upp med att springa in på nytt personligt rekord i Finnkampen på Stockholms Stadion.

– Det var en riktigt härlig helg med toppenväder och äntligen publik på läktarna, säger hon.

Text: 

Ebba Svantesson (till vänster), Moa Granat och Hanna Karlsson sprang 400 meter häck för Sverige i Finnkampen. Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Annons

Ebba Svantesson, med Istrums SK som moderklubb, tävlade i den blågula dressen under söndagen. Med tiden 59,47 blev hon femma.

– Jag fick ytterbanan och gjorde helt mitt eget race. Lyckades få stegen att stämma bra i början, men kom rätt ordentligt fel till en häck i andra kurvan. Trots det blev det personbästa med ytterligare lite den här helgen.

– Så klart hade jag önskat en fullträff innan säsongen är över, men nu känns det verkligen som jag blivit stabil på den här nivån och den tryggheten är något jag kan ta med mig in i grundträningen. Så jag är supernöjd, säger Ebba Svantesson.

Annons

Annons

Att tävla i Finnkampen har hon gjort förut – och det är alltid lika speciellt.

– Finnkampen är ju unik i sitt slag och varje poäng räknas, vilket också märks tydligt på just publikstödet. När man sprang på bortre långsidan hörde man bara hur alla ropade. Det har man verkligen saknat.

Vann loppet gjorde finskan Viivi Lehikoinen på 55,86. 17-åriga talangen Moa Granat från Vallentuna satte också ”pers” med 56,84. Det blev 13–9 till Finland i grenen.

Men svensk totalseger på både dam- och herrsidan i den klassiska tävlingen. Traditionsenligt blev förbundskapten Karin Torneklint kastad i vattengraven efteråt. Nu tackar hon för sig och ersätts av Kajsa Bergqvist på den posten.

LÄS OCKSÅ: Efterlängtad SM-medalj för Ebba: ”Uppnådde målet”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan