Annons

Annons

130 raggarbilar i årets Länsrunda – pengarna går till välgörenhet

Såg du något på vägarna i helgen som mullrade? Det var Skaraborgsraggarnas Länsrunda som bullrade.

Det var en imponerande rad "dollargrin" som sågs på vägarna när Skaraborgsraggarna höll sin Länsrunda. Bild: Privat.

Annons

Sedan något år anordnar samarbetsorganisationen Skaraborgsraggarna, under vars paraply flera av områdets motorklubbar samsas, en årlig välgörenhetsrunda under namnet Länsrundan.

I lördags var det dags för årets upplaga. Start skedde från motorgården i Låstad. Sen besöktes de flesta motorgårdarna i forna Skaraborg.

Via Mariestad, Karlsborg,/(Flugebyn ), Hjo , Falköping och Skara slingrade raden av dollargrin mot målgången på Hovby flygplats. När karavanen var vid Flugebyn var det ca 130 stycken fordon som deltog.

Bingobrickor, startavgift, matkuponger och fika ska ha gett en ansenlig totalsumma, ännu inte sammanställd. De insamlande medel ska enligt arrangören gå uteslutande till välgörenhet.

Hälften av summan har Skaraborgsraggarna redan nu beslutat ska gå till D.A.C.A (Driver against child abuse = förare mot barnövergrepp), resterande halva ska de nio föreningarna dela i nio bitar vilka varje förening sedan ska dela ut till välgörande ändamål.

Annons

Flugebyn utanför Karlsborg var ett av stoppen under Länsrundan. Dit kom 130 fordon. Bild: Privat

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy