Annons

Annons

Annons

Skara

Jula bryter ny mark - investerar i hemförsäkringar: ”Tror mycket på entreprenörerna”

Jula Holding går en ny marknad till mötes och satsar på digitala hemförsäkringar genom att investera i techbolaget Gofido.

– Hemförsäkringar är ofta en helt bortglömd tjänst. Att konsumentjätten Jula visar intresse för hemförsäkringar kan göra att konkurrensen ökar, säger dess vd Annika Saramies.

Jula Holding, med ägaren Karl-Johan Blank, har investerat i digitala hemförsäkringar i Gofidos senaste investeringsrunda.

Annons

Jula-koncernen fortsätter att utforska nya branscher och nu står det klart att senaste tillskottet är hemförsäkringar.

Genom att investera i leverantören Gofido ges Jula möjligheten att erbjuda hemförsäkringar till sina kunder under hösten. Efter det kan koncernen bestämma om och hur samarbetet ska fördjupas.

– På Jula vill vi förenkla människors vardag och hjälpa dem att fixa hemmet själva. Gofido tänker lika. En hemförsäkring som är billigare och bättre, borde vara intressant för fler. Jag tror mycket på entreprenörerna bakom bolaget som liksom jag drivs av att utveckla bra lösningar som kunderna behöver, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Godifo skriver i ett mejl att det är ovanligt att en konsumentjätte utmanar gamla försäkringsmonopol och erbjuder till exempel hemförsäkringar, men välkomnar att Jula tar ett kliv in på marknaden och hoppas att det kan skaka om det svenska försäkringsmonopolet på allvar.

– Hemförsäkringar är ofta en helt bortglömd tjänst. Att konsumentjätten Jula visar intresse för hemförsäkringar kan göra att konkurrensen ökar, tjänsterna blir bättre och priserna pressas. En turbulens som verkligen kan gynna konsumenten, säger techbolagets vd Annika Saramies.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan