Annons

Annons

Annons

Ridsport

Deltog på träning med unga talanger – nu uttagen till elitgrupp

I dagarna kom beskedet efter föregående helgs validering av de 50 hästar som sökt till projektet med målsättning mästerskapsdeltagande.

Att Dance With Me (4 år e Hip Hop – Camaro M uppfödd och ägd av Jenny Karlsson i Jung) nu är en del av satsningen med Thea Filipsson i sadeln.

Annons

Validering skedde under tre dagar och ekipaget medverkade första dagen på Hermanstorp och fick redan där positiv feedback för väl framme i utbildningen och förtjänstfullt visad mycket talangfull häst. Dock väntade en vecka innan slutligt besked från juryn skulle komma. Hästen visar stor talang och ryttaren är också granskad på sina resultat på denna och egna tävlingshästen.

Annons

Dance With Me har visats i maj på SWBs ridhästtest en gradering för uppfödare. Hon uppnådde klass 1 som hopphäst. Därefter startad i FEI unghästdressyr med fina 70,2 %.

Annons

Egna hästen Sweet Celine är i vår kvalad i fälttävlan och har en andra placering i tvåstjärning H100 och går nu in för sitt andra kval till högre klass om några veckor på Strömsholms tredagarstävling. I helgen blev det vinst och andraplacering på Tibrobygdens hopptävling.

Nu väntar först en specialerbjudan att medverka som uppvisningekipage under två dagars utbildningsträff för svenska tränare och därefter avsutten träff med fälttävlanseliten i november.

Jenny Karlsson och Thea Filipsson. Bild från unghästtest på Grevagården i maj. Foto: BG Filipsson

Hoppning med Dance with me. Foto: Pernilla Hägg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan