Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Läsartext
Fullt ös i dubbel bemärkelse när TS-bandet intog Fornbyn: Så mycket samlades in till Hospice Gabriel

Onsdagskvällen i Fornbyn var tänkt att bjuda oss på en nostalgisk musikalisk resa vid dansbanan för en jättepublik en ljuvlig sensommarkväll. Dessutom med välgörenhet som tema. Vad blev det av detta?

Detta är en läsartext.

Tommy Kroon, Staffan Hendén, Thomas Storm och Ulrika Eriksson var med och arrangerade årets nostalgifest i Fornbyn där överskottet av intäkterna gick till Hospice Gabriel.

Bild: Jeanette Fredriksen

Annons

Regnet ställde till det. Marken runt dansbanan blev regnsjuk, ny plats hittades och gänget på museet gjorde ett jättejobb med kort varsel. Regnet fortsatte, både på eftermiddagen och kvällen. MEN! Mellan 200 och 300 tappra besökare letade sig till Fornbyn för att lyssna på TS-bandet. De blev rikligt belönade.

Topplåtar från 1950- och 1960-talen dånade ut från högtalarna. Mäktiga hits med The Shadows och The Spotnics blandades med Sven-Ingvars och andra tidstypiska godbitar. Göran Bergs röst passar som handsken, även till denna typ av musik. Tomas och Staffan visade på sina gitarrer att de minns hur ackorden skall tas. Publiken njöt i fulla drag. Stod man långt bak bland publiken, kunde man fascineras över variationen av paraplyer. Hur många modeller och färger finns det?

Annons

Annons

Skara Gille svarade för servering av kaffe och korv och de besökare som fanns på plats var flitiga besökare till serveringstälten. Deras generositet var stor. Inte en enda en som försökte pruta. Tvärtom. Många var extra givmilda och betalade rejält för det de köpte. Extra värdefullt eftersom det fanns generösa leverantörer både av kaffe samt korv, bröd och dryck, vilket ökade nettot.

Redan vid entrén mötte man dem som bestämt hävdade att de hade rätt att betala mera än det belopp om stod på skyltarna.

Inför spelningen deklarerades att allt överskott skulle skänkas till Hospice Gabriel. Att besökarna var extra generösa fanns det många bevis på. Redan vid entrén mötte man dem som bestämt hävdade att de hade rätt att betala mera än det belopp om stod på skyltarna. I lådorna för gåvor kunde man vid sammanräkningen fanns både hundra- och femhundralappar bland alla tjugor. De välvilliga leverantörerna innebar att alla intäkter i serveringstälten gick oavkortat till insamlingen.

När kassaförvaltaren räknade samman att sedlar och mynt samt gjorde en summering av inbetalningarna på ”Swish”, kunde han konstatera att 31 560 kr kommer att vidarebefordras till Hospice Gabriel. En fantastisk summa med tanke på omständigheterna. De som kom var verkligen givmilda. Den extra fjädern i hatten till grabbarna i TS-bandet som tog initiativ till konserten.

Vågar vi hoppas att de som inte vågade sig ut i det våta får en ny chans?

Tommy Kroon

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan