Annons

Annons

Tillfälligt fel på trygghetslarmen i Skara kommun - vid akut fara ring 112

Under onsdagen har medarbetare inom omsorgen i Skara kommun uppmärksammat att flera trygghetslarm inte fungerar. Det gäller larm i ordinärt boende och inte på kommunens särskilda boenden. Omsorgen följer sina rutiner vid avbrott och bedömer det till högsta beredskapsnivå.

Bild: Josefine Hektor, Monika Nilsson Lysell, Arkivbild

Annons

Kommunen hade på onsdagseftermiddagen inte fått någon information från leverantören Doro om att det skulle vara några problem. Det är de egna medarbetarna som uppmärksammat situationen.

– Just nu pågår ett intensivt arbete hos larmoperatören och hemvården att lokalisera problemet. Vår handlingsplan för en sådan här situation finns och är nu aktiverad. En sambandscentral är igång och personal är tillsatt för extra besök hos omsorgstagarna som det berör, säger Petra Vedebrand, avdelningschef i omsorgen i ett pressmeddelande.

Kommunens hemvård tillsätter också extrapersonal för att trygga omsorgstagarna och kommunen kommer att testa alla larm och se vilka som fungerar och inte.

Medarbetare kommer att ha extra tillsyn under onsdagskvällen och denna fortsätter tills det är säkerställt att larmen fungerar som de ska. Det kommer att finnas ett telefonnummer att ringa för den som behöver larma.

Annons

Vid akut händelse uppmanas man alltid ringa 112.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy