Annons

Annons

Skaraåkeriet har blivit uppköpta av rikstäckande koncern - tredje generationens vd blir delägare

Erling Andersson Åkeri, mer känt som EA Åkeri i Skara, har köpts upp av Tempcon Group. Ett stort steg utvecklingsmässigt för företaget i sig, men även för åkeriets vd och barnbarn till grundaren, Stefan Ohlmander, som blir delägare i den nya ägarkoncernen.

Stefan Ohlander, vd för EA Åkeri, mottog Sparbanken Skaraborgs entreprenörpris under Näringslivsgalan 2019. Nu blir Skaraföretagaren även delägare i Temcon Group som förvärvat åkeriet. Foto: Skara kommun/Tempcon group

Annons

Tempcon Group, en koncern specialiserad på temperaturkontrollerad logistik med säte i Helsingborg, förvärvade i dagarna Skaraföretaget Erling Andersson Åkeri, även känt som EA Åkeri.

EA grundades i början av 50-talet och har sedan 60-talet haft fokus på kyl- och frystransporter. I dagsläget har företaget med sina 160 anställda, verksamhet i i Flen, Örkelljunga, Linköping och Jönköping, medan kontor, terminal och verkstad är förlagt i Skara.

– För oss på EA Åkeri känns det som ett naturligt nästa steg i vår utveckling att bli en del av den satsning som Tempcon gör, säger Stefan Ohlmander, vd, Erling Andersson Åkeri.

Han är tredje generationen som driver åkeriet och kommer i samband med transaktionen att även bli delägare i Tempconkoncernen som omsätter uppemot 2 miljarder kronor, har runt 1 300 medarbetare och förfogar över 420 fordon.

Annons

Verksamheten i Skara kommer dock att fortsätta drivas under samma ledning som tidigare och för Tempcon innebär uppköpet att de hädanefter täcker upp en strategisk region i hjärtat av Västergötland där koncernen inte verkat i speciellt stor utsträckning tidigare.

Annons

– Vi ser saker på samma sätt och delar värderingar vilket är en viktig grund för framtiden. Med vår placering i Skara kompletterar vi koncernens struktur samtidigt som vi själva ser stora synergieffekter med alla våra nya dotterbolag för framtiden säger Stefan Ohlmander.

EA Åkeri omsätter idag cirka 240 miljoner kronor och har drygt 70 fordon i ägorna. Därutöver sysselsätter företaget ett antal underentreprenörer.

– Att ett så etablerat och välskött bolag som Erling Andersson Åkeri väljer att bli en del av vår satsning för framtiden känns naturligtvis väldigt bra och är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy