Annons

Annons

Annons

Skara

Förvaltningsrätten avslog överklagandet - nu byggs seniorbostäderna på Stinsen: ”Äntligen kommer vi igång”

Efter en lång och utdragen process har Förvaltningsrätten fastslagit att Centrumbostäder inte gjorde något fel när de uteslöt den entreprenör som överklagade upphandlingen. Nu har bostadsbolaget kontrakterat Peab för byggnationen på Kvarteret Stinsen och det första spadtaget väntas tas vid årsskiftet.

Text

"Äntligen kommer vi igång med Kvarteret Stinsen efter en lång process. Det är med stor glädje, men också lite bitter eftersmak", säger Centrumbostäders vd David Pettersson. Foto: Centrumbostäder i Skara AB

Annons

Det var i november 2020 som Centrumbostäder valde att ge uppdraget att bygga det nya 65 plus-boendet invid stationsområdet till Peab. Beslutet föregicks av en upphandling där en av entreprenörerna som lämnade anbud uteslöts.

Anledningen var att de inte levde upp till ställda krav, vilket fick entreprenören att i december 2020 överklaga beslutet till Förvaltningsrätten som efter en utdragen, juridisk process nu avslagit överprövningen.

Annons

Annons

Förvaltningsrätten har med andra ord gett Centrumbostäder rätt, vilket gör att det kommunala bostadsbolaget nu tecknat ett kontrakt med Peab som totalentreprenör.

– Äntligen kommer vi igång med Kvarteret Stinsen efter en lång process. Det är med stor glädje, men också lite bitter eftersmak. Att en entreprenör valde att överklaga har både försenat och fördyrat projektet. Risken finns att hyresnivån påverkas i slutändan. Det ska självklart vara en öppen och transparent process med möjlighet att överklaga, men processen måste gå snabbare, säger David Pettersson vd på Centrumbostäder.

Här, vid stationsområdet, ska de nya seniorbostäderna Kvarteret Stinsen så småningom byggas.

Bild: Sandra Skeppar

Byggstarten är planerad till årsskiftet 2021/2022 och inflyttning beräknas ske under den senare delen av sommaren 2023.

Efter sommaren inleds arbetet med att projektera byggnationen av de 48 seniorlägenheterna inför byggstarten.

Fastigheten kommer som tidigare att bestå av två huskroppar med våningar som sammankopplas med gemensamma ytor och entréer i mitten. Lägenheterna kommer att ha ett till tre rum och kök, och på entréplan ska umgängesytor i form av en öppen foajé, toaletter samt en gemensamhetslokal med kök att finnas.

Dessutom kommer nybygget att ha en övernattningslägenhet som kan bokas av hyresgästerna i huset, omges av en vinterträdgård och ha solceller på taket för att hålla en låg energiförbrukning.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan