Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Vägbyggena längs E20 fortsätter i sommar - så påverkas Skara- och Varaborna

Som bekant håller E20 i Västra Götaland på att byggas om till en mötesfri väg. Ett arbete som fortsätter även under sommarmånaderna och kommer att påverka trafikanterna i lite olika utsträckning under semestern.

Text: 

Översiktskarta av E20-utbyggnaden i Västra Götaland 2021. Bild: Trafikverket

Bild: Jan Wijk

Annons

Syftet med arbetet är att öka trafiksäkerheten och framkomligheten längs E20 i regionen. Mellan juni och augusti fortsätter trafiken att påverkas av sänkt hastighet vid omledningar och förbiledningar, så även förbi Skara och Vara.

Vilan–Dalaån, 7 km trafikpåverkan

Trafiken leds på nya E20 med ett körfält öppet i varje körriktning med sänkt hastighet. Stundtals pågår arbete i eller nära vägområdet som tillfälligt påverkar framkomligheten låga hastigheter eller korta stopp. Under vecka 29–31 är hastighetsbegränsningen är 50–70 kilometer i timmen.

Annons

Annons

Dalaån–Ledsjö, 1–2 km trafikpåverkan

Vecka 29–31 är det sänkt hastighet utan omkörningsmöjlighet på 1 kilometer av E20 vid trafikplats Ledsjö. Vecka 33 (i augusti) påbörjas en 2 kilometer lång omledning av E20 som innebär något längre restid.

Eling–Vara, 3 km trafikpåverkan

Vägarbetet är pausat i väntan på att upphandlingen av ny entreprenör ska bli klar. Förbiledningar och avsmalningar förekommer utan möjlighet att köra om på cirka 3 kilometer av sträckan. Arbetet planeras att återupptas efter sommaren.

Annons

Annons

Till toppen av sidan