Annons

Annons

Vägbyggena längs E20 fortsätter i sommar - så påverkas Skara- och Varaborna

Som bekant håller E20 i Västra Götaland på att byggas om till en mötesfri väg. Ett arbete som fortsätter även under sommarmånaderna och kommer att påverka trafikanterna i lite olika utsträckning under semestern.

Översiktskarta av E20-utbyggnaden i Västra Götaland 2021. Bild: Trafikverket

Bild: Jan Wijk

Annons

Syftet med arbetet är att öka trafiksäkerheten och framkomligheten längs E20 i regionen. Mellan juni och augusti fortsätter trafiken att påverkas av sänkt hastighet vid omledningar och förbiledningar, så även förbi Skara och Vara.

Vilan–Dalaån, 7 km trafikpåverkan

Trafiken leds på nya E20 med ett körfält öppet i varje körriktning med sänkt hastighet. Stundtals pågår arbete i eller nära vägområdet som tillfälligt påverkar framkomligheten låga hastigheter eller korta stopp. Under vecka 29–31 är hastighetsbegränsningen är 50–70 kilometer i timmen.

Dalaån–Ledsjö, 1–2 km trafikpåverkan

Vecka 29–31 är det sänkt hastighet utan omkörningsmöjlighet på 1 kilometer av E20 vid trafikplats Ledsjö. Vecka 33 (i augusti) påbörjas en 2 kilometer lång omledning av E20 som innebär något längre restid.

Annons

Eling–Vara, 3 km trafikpåverkan

Vägarbetet är pausat i väntan på att upphandlingen av ny entreprenör ska bli klar. Förbiledningar och avsmalningar förekommer utan möjlighet att köra om på cirka 3 kilometer av sträckan. Arbetet planeras att återupptas efter sommaren.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy