Annons

Annons

Annons

Emtunga

Spännande teaterhöst väntar på Vara konserthus: "Det känns som en riktig rivstart "

Nu har biljetterna till höstens teaterföreställningar på Vara Konserthus släppts. På repertoaren står den nyskrivna eurodancemusikalen ”Eufori” med Hampus Nessvold i huvudrollen, Helena af Sandeberg i dramakomedin ”Ex”, komikern Özz Nûjen spelar Jesus i ”Laika” och i dramat ”Mammorna” möter vi mammor som har förlorat sina barn i skjutningar.

Text: 

Foto: Pressbilder montage

Annons

Eufori är en nyskriven musikal med nykomponerad musik av artisterna Rebecca & Fiona och med skådespelaren och komikern Hampus Nessvold i huvudrollen.

Eufori med Hampus Nessvold. Foto: Pressbild

Till tonerna av en 90-talsinfluerad musikvärld som spänner från europop och eurodance till techno och trance dansar och sjunger en kärlekssaga fram - mitt i internets födelse och ekonomisk eufori. Föreställningen kommer till Vara Konserthus den 25 oktober.

En månad senare, den 25 november, får publiken ta del av det brännande aktuella dramat Mammorna om mammor som har förlorat sina barn i skjutningar. Och om kärleken, den ständigt närvarande, och för evigt levande. Fritt efter Alexandra Pascalidous hyllad bok med samma namn.

Annons

Annons

Mammorna. Foto: Pressbild

Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i Ex som kommer till Vara Konserthus den 6 december. Föreställningen är en psykologisk dramakomedi om den till synes perfekta familjen. ”

Helena af Sandeberg och Emma Broomé i "Ex". Foto: John Gripenholm

Ex” är specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg. Han anses vara en av Europas mest intressanta dramatiker och hans pjäser har översatts till mer än 30 språk.

Özz Nûjen har besökt Vara Konserthus många gånger, denna gång spelar han Jesus i Laika – i en smart, varm och rolig föreställning. Föreställningen kommer till Vara den 9 december. 

Özz Nujen i Laika. Foto: Pressbild

Handlingen kretsar kring att Jesus återvänder till jorden, men han är inte här för att frälsa oss, utan för att observera oss. Och för att dricka riktigt bra gin. Generöst och poetiskt predikar han med både allvar och humor om samhällets brister.

Annons

Förutom de föreställningar som nu haft biljettsläpp blir det även premiär för skådespelaren Robert Fux föreställning Dragshow i november.

Annons

Dragshow med Robert Fux. Foto: Pressbild

– Jag ser så mycket fram emot höstens teaterföreställningar! Höstens repertoar bjuder på såväl högaktuell tematik, stora namn på scen och inte minst en storslagen urpremiär på konserthuset i form av Dragshow av och med vår husartist Robert Fux. Det känns som en riktig rivstart för teaterprogrammet efter pandemin, berättar Ida Jarlgren som är producent och jobbar med att boka in för teaterföreställningar på Vara Konserthus i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan