Annons

Annons

Annons

Vara

Då öppnar Vara konserthus igen - inleder med sommarkonsert: ”Vi ville inte vänta till i höst”

Den 1 juni lättar restriktionerna vilket innebär att uppemot 50 personer kan ta plats i publiken. Vara konserthus inleder sommaren med Bohuslän Big Band.

– Vi har längtat, bandet har längtat och vi hoppas även att publiken har längtat efter att få uppleva livemusik, säger Ewa Woldenius, marknads- och försäljningschef.

Text: 

Bohuslän Big Band inleder sommaren på Vara konserthus efter att restriktionerna för publikantal höjs till 50 personer den 1 juni.

Bild: Arkivbild

Annons

Det har varit glest bland publiken i Vara det senaste året. Konserthuset har varit stängt till och från för publik sedan i november 2020, men i och med de nya restriktioner som träder i kraft den 1 juni där maxtaket höjs från 8 till 50 besökare, kan Vara Konserthus åter välkomna folk till lokalerna.

Annons

Annons

– Vi ville inte vänta till i höst med att släppa in publik i huset, utan redan om någon vecka så är det dags för konsert. Vi har längtat, bandet har längtat och vi hoppas även att publiken har längtat efter att få uppleva livemusik, säger Ewa Woldenius, marknads- och försäljningschef på Vara Konserthus.

Den 19 juni sparkar konserthuset igång sommaren med Bohuslän Big Band som kommer att bjuda på somriga låtar och smakprov från deras nysläppta hyllningsskiva till jazzlegenden Charlie Parker i Sparbanken Blackbox.

– Den som längtar både efter livemusik och en god bit mat har verkligen något att se fram emot, säger Ewa Woldenius.

Vara konserthus är noga med att påpeka att konserten arrangeras i enlighet med rådande restriktioner.

– Det är viktigt att man känner sig trygg när man besöker oss. Vi hade öppet för 50 personer under hösten och har arbetat fram tydliga rutiner för att alla gäster ska få ett trevligt och tryggt konserthusbesök, säger Ewa Woldenius.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan