Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Minneskonsert i Fornbyn för spelmannen Sven-Ingvar Heij

Den 3 juni 2021 skulle spelmannen Sven-Ingvar Heij fyllt 100 år. Det uppmärksammas med en minneskonsert samma dag i Missionshuset i Fornbyn, Skara.

Spelmannen Sven-Ingvar Heij skulle ha fyllt 100 år nu i juni 2021. Foto: Mariestads tidning

Annons

Sven Ingvar var tidigt en förespråkare för kurser i folkmusik för ungdomar i Västergötland. Det blev på så sätt generationer av ungdomar som genom åren kom i kontakt med Sven-Ingvar och hans musik.

Med anledning av 100-årsjubileet vill spelmännen Billy Lätt, Jenny Gustafsson, Mikael Pettersson, Pers Nils Toft, Rebecka Westin och Hans Kennemark tillsammans med ordföranden i Västergötlands Spelmansförbund, Per Oldberg lyfta fram låtar och berättelser från de många mötena med Sven Ingvar.

Annons

Annons

– Sven-Ingvar har betytt mycket för flera generationer spelmän i Västergötland. Sven-Ingvar var en traditionsbärare med en stor repertoar som han gärna delade med sig av, säger Jenny Gustavsson som är en av de spelmän som kommer att medverka i konserten i Fornbyn - och fortsätter:

– Eftersom Sven-Ingvar spelade och sjöng tillsammans med så många genom alla år har han bidragit till att både bevara och sprida ett viktigt kulturarv. Något vi som är aktiva idag är väldigt tacksamma för.

Smittoläget tillåter bara ett begränsat antal platser i Fornbyn. Konserten kommer därför att filmas och göras tillgänglig i efterhand på förbundets hemsida och via andra forum.

Annons

Annons

Till toppen av sidan