Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Gratis buss för alla över 65 i Skara kan nu bli verklighet - men Alliansen vill avvakta: (S) "Dags att infria vallöftet"

Åren går och löftet om gratis buss för pensionärer i Skara kommun har ännu inte infriats. Men nu finns återigen möjligheten att göra ett sådant uppköp - det med start den 1 januari 2022. Men när frågan behandlades på kommunstyrelsen ville SkaraAlliansen vänta - stick i stäv med de rödgröna som ville göra köpet nu när det äntligen är möjligt. På så sätt skulle man också infria löften som alla partier tidigare gett pensionärerna.

Text: 

Skara oppositionsråd Fredrik Nordström (S) tycker det är dags att infria löftet om gratis buss till pensionärer i Skara, men kommunalrådet Ylva Pettersson (M) vill avvakta - det trots att det nu ligger ett erbjudande på bordet.

Bild: Josefine Hektor, Jenny Åberg

Annons

– I samband med valrörelsen 2018 så var alla partier inbjudna av pensionärsföreningarna till Fokus. Vi hade olika uppfattningar om nästan allting - utom just seniorkort för alla över 65 år. Vi satt där på podiet - parti efter parti och lovade detta. Då tycker jag det är dags att infria det vallöftet nu, säger oppositionsrådet Fredrik Nordström (S).

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan