Annons

Annons

Annons

Skara

De söker försörjningsstöd i Skara: • Här är "personerna" bakom kostnaderna • "Ingen quickfix"

Ahmed, Sara och Kim - det är namnen som får symbolisera de personer som är mest vanligt förekommande i Skara kommun - när det gäller behov av försörjningsstöd. De har alla olika orsaker och bakgrund till att ha hamnat i en situation där de måste söka ekonomisk hjälp hos socialtjänsten. Men hjälp av statistiken försöker kommunen nu hjälpa både dem och sin egen ekonomi genom att få dem i arbete igen - men här finns ingen "quickfix" konstaterar omsorgschefen.

Försörjningsstödet som betalas ut i Skara kommun ökar månad efter månad. Orsakerna är flera och de som är i behov av ekonomiskt stöd har olika bakgrund. Nu pågår ett brett arbete för att nå målet 2022 - att utbetalningarna nästintill ska halveras. Fotograf: Montage

Annons

I Skara kommun är det ett bekymmer för omsorgsnämnden att ekonomin inte går ihop. En stor del av det underskott man ser är kopplat till ökade kostnader för försörjningsstöd. Sju av de nio miljoner man beräknas gå back i år är extra kostnader för just försörjningsstöd. Som läget ser ut nu ökar dessa kostnader med 100 000 kronor varje månad.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan