Annons

Annons

Annons

Skara

Final för vandrande seniorer inleddes med dans: "Detta har varit toppen"

Folkhälsoveckans tre vandringar avslutades i Petersburg för de vandrande SPF-seniorerna i Skara. Detta efter uppvärmning med Jerusalema-dansen.

Skön luft och mycket att prata om, konstaterade Aina Andersén och Anne-Marie Dahlberg Rönnerman som tog sällskap under promenaden i Petersburg. Fotot: Elisabet Stålarm

Annons

Att träffas, andas frisk luft och motionera tillsammans i lagom takt. Detta i ett grönskande Skara gav endorfiner och satte fart på livsandarna för de seniorer som uppmärksammat inbjudan till SPF:s tre vandringar under folkhälsoveckan.

Starten gick vid Planteringen, fortsatte runt Hindsbosjön för att avslutas i Petersburg. Vandringarna inleddes med uppvärmning i form av den populära dansen Jerusalema. Entusiastiskt ledd av Vivianne Sundberg.

Annons

Annons

Vivianne Sundberg såg till att få upp ångan på seniorvandrarna genom att köra en stund medJerusalema-dansen. FOTO: ELISABET STÅLARM

Avslutningsvandringen lockade trots kylslaget majväder 15 personer. Gruppen delades upp på Coronavis och snart hördes prat och skratt längs den gröna slingan i Petersburg. Somliga hade med sig kaffe och bänkade sig för en stärkande fika efter avslutad vandring.

– Detta har varit toppen, löd ett omdöme och deltagarna framförde önskemål om fler vandringar i sommar. Något som friskvårdskommitténs Vivianne Sundberg, Siv Damberg och Börje Johansson lovade att försöka förverkliga.

– Många har uppskattat att vi spridit vandringarna till olika delar av Skara. På så sätt har deltagarna upptäckt nya promenadstråk, berättade Siv Damberg.

Vivianne Sundberg delade ut aktivitetskort till nytillkomna vandrare. Somliga började treva i fickan för att hala fram sin stegräknare och så fylla i uppnått resultat på kortet. Andra nöjde sig med att konstatera att timmen i Petersburg gjort gott för både kropp och själ.

Elisabet Stålarm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan