Annons

Annons

Insändare
Insändare: Varför försöker kommunen få äldre på landsbygden att hyra ut sina hus?

Jag är en av dem som bor på landsbygden och trivs alldeles utmärkt med det. Och jag hoppas att jag inte ska få telefonsamtal eller brev från Vara kommun med förfrågan om jag vill hyra ut min bostad! Det vill jag bestämma själv!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

I senaste kommunfullmäktige röstade nämligen S, V och HVKB för V:s motion att folk på landsbygden ska få hjälp av kommunen till uthyrning av sitt/sina hus.

Redan nu kommer det hurtiga broschyrer direkt riktade till oss om vi vill sälja våra fastigheter och då är det mäklare, som skickar dem. Känns inte roligt.

Som Liberal strider det helt mot vårt sätt att tänka. Människor måste ju ha sin frihet i sina egna beslut. Och varför ska Vara kommuns alla innevånare betala en extra tjänsteman - eller extra tid för någon tjänsteman, som får den uppgiften på sitt bord att hjälpa enstaka människor att hyra ut sina hus på landsbygden?

Vi på landsbygden har lika stor rätt att välja hur vi vill med våra boende, som de, som väljer när de vill flytta från landet till en lägenhet i våra samhällen.

Hur HVKB kan rösta för detta V-förslag är obegripligt.

Annons

Maritha Jacobson (L) - Längjum

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy