Annons

Annons

Annons

Skara

Jula Hotell köper anrika hotell Gyllene Uttern: ”Denna pärla passar väl in i vår växande hotellverksamhet”

Jula Hotell köper hotell Gyllene Uttern söder om Gränna. Den anrika anläggningen startade 1933 som Sveriges första motell och vägkrog, och planen är att Jula ska välkomna de första gästerna dit redan i sommar.

Text

"Nu ser vi att kedjan verkligen börjar ta form med tre fina hotell", säger Jula hotells vd Mikaela Grundström om nyförvärvet Gyllene Uttern.

Bild: Annelie Babitz

Annons

Att Jula Holding-koncernens hotellverksamhet, Jula Hotell, förvärvar hotell Gyllene Uttern, ligger i linje med företagets expansiva framfart menar ägaren och koncernchefen Karl-Johan Blank.

Förra året köpte man Skara Stadshotell och med köpet av Gyllene Uttern fortsätter nu hotellkedjan att växa.

– Det här är ett ställe som jag själv besökt ibland och verkligen gillar. När det nu blev läge passade denna pärla väl in i vår växande hotellverksamhet. Det är ett stort ansvar att värna och utveckla den historiska fastigheten, säger han.

Annons

Annons

Gyllene Uttern har totalt 51 rum och restaurangen plats för 250 personer.

Karl-Johan Blank beskriver det som en anrik anläggning med en unik historia, miljö och atmosfär utmed E4:an. Gyllene Uttern har nämligen en bakgrund som Sveriges första motell och vägkrog.

– Det finns verkligen stor potential i den här unika anläggningen med tillhörande stora markområde med utsikt över Vättern och närhet till fantastiska naturmiljöer med möjlighet till fritidsaktiviteter som golf, jakt, cykel och vandring, säger han.

Förra året köpte man Skara Stadshotell och med köpet av Gyllene Uttern fortsätter nu Julas hotellkedja att växa.

Bild: Börje Andersson

Planen är att starta igång verksamheten redan till sommaren, med reservation för hur restriktionerna ser ut då.

− Det ska bli jätteroligt att driva och utveckla Gyllene Uttern. Vi ser stora möjligheter i denna fina anrika anläggning med ett helt fantastiskt läge med närheten till Gränna och Jönköping. Vi gör nu en omstart av hotellverksamheten med siktet inställt på att kunna öppna upp redan till sommarsäsongen, säger Mikaela Grundström, vd för Jula Hotell.

Annons

Gyllene Uttern har totalt 51 rum och restaurangen plats för 250 personer. Förutom konferensanläggningen har hotellet en kaffestuga med uteservering och en stugby på området.

− Det är en spännande resa som vi är inne på. När jag började som hotell-vd fanns det tydliga ambitioner att utveckla och expandera verksamheten. Nu ser vi att kedjan verkligen börjar ta form med tre fina hotell, säger Mikaela Grundström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan