Annons

Annons

Annons

Skara

Stureplan i manifestation för Sveriges Kulturskolor - deltar i digital orkester och arrangerar livesända elevkonserter

Under det senaste året har mycket av livemusiken fått styrka på foten, men för att sätta ljuset på kulturskolans betydelse kommer Stureplan att delta i Kulturskolerådets musikcollage ”Viva la vida” och arrangera en vecka med livesända elevkonserter under maj månad.

Stureplan sparkar igång "Musikskolans vecka" med en digital manifestation den 17 maj. Foto: Helena Kahrs

Bild: Jenny Åberg

Annons

För att belysa vikten av kulturverksamheter för barn och unga även i den annorlunda tid vi lever i, arrangerar kulturskolornas intresseorganisation Kulturskolerådet Kulturskolans Dag måndagen den 17 maj.

Då kommer man att för första gången någonsin hålla en manifestation för Sveriges Kulturskolor i form av ett gemensamt musikcollage, ”Viva la vida”, där tanken är att över 1200 elever från 200 kulturskolor tillsammans skapar en digital, nationell orkester med dirigenten Ulf Wadenbrandt vid taktpinnen.

Annons

Annons

Däribland Skara Musikskola Stureplan.

– Låt oss sätta ljuset på kulturskolan och fortsätta arbeta tillsammans för en starkare kulturskola som ser till att alla barn och unga får lika möjligheter till kulturell och konstnärlig verksamhet, säger Torgny Sandgren, Kulturskolerådets generalsekreterare.

Under det senaste året har Stureplan kunnat anpassa mycket av sin verksamhet efter rådande omständigheter.

Bild: Josefin Berntsson

Samma vecka kommer Skara musikskola att arrangera "Musikskolans vecka" med livesända elevkonserter varje kväll. Dessutom planerar man att ha ett digitalt öppet hus den 25-26 maj samt cirkusfestivalen tillsammans med Stureplans resterande verksamheter den 28 augusti.

– Trots att pandemin sätter käppar i hjulet för att samla barn och unga i våra lokaler har vi kunnat ställa om det mesta av vår verksamhet, istället för att ställa in, säger Stureplans verksamhetsledare Helena Kahrs.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan