Annons

Annons

Annons

Finalextra med IFK Skövde

Ny vinst för IFK Skövde efter Mossestads delikatess – pengarna ska gå till att hjälpa grannklubbarna

Text

Fredrik Mossestad fintade upp en Kristianstadförsvarare på läktaren i tredje semifinalen. För det tilldelas han och klubben nu priset Månadens Spel. Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

Annons

Det var i inledningen av den tredje semifinalen mot IFK Kristianstad som Fredrik Mossestad och Kristian Svensson bytte position ute till höger. Mossestad klev in på högernio och fick bollen från Hampus Söderman men fick också en Kristianstadsförsvarare emot sig omgående. Men med en snygg kroppsfint och sen en pass bakom ryggen kunde han friställa Kristian Svensson på kanten och Svensson kunde sätta dit 3–1 i matchen.

Annons

Annons

Nu har Mossestads finter röstats fram som månadens spel i Handbollsligan. Med hela 72 procent av fansens röster är det Mossestad och IFK Skövde som tilldelas 10 000 kronor från Svenska Spel.

– Vi nästan prenumererar på priset, konstaterar sportchefen Ulf Nyström på Handbollsligans hemsida.

Nyströms kommentar åsyftar det faktum att IFK Skövde vunnit priset tre gånger den här säsongen. Då har pengarna gått till klubbens handbollsakademi och att få fler kvinnliga ledare inom handbollen. Den här gången går de till att stärka ledarkunskapen inom regionen.

– Vi har tänkt att vända oss till våra grannklubbar i närområdet för att lyfta också dem. Till exempel är det klubbar i Falköping, Skara, Tidaholm och Mariestad och vi vill erbjuda ledare och tränare där vår tränarutbildning, för handbollens skull, berättar Ulf Nyström.

– På det här sättet stärker vi inte bara ledarskapet kring de barn och ungdomar som är i de klubbarna, utan kan också locka fler barn att börja spela handboll vilket är angeläget.

FAKTA, DE HAR VUNNIT MÅNADENS SPEL

Semifinalerna: IFK Skövde, Fredrik Mossestad, Ledarakademi

Kvartsfinalerna: IFK Kristianstad, Markus Olsson – Hand The Ball Februari/mars: IK Sävehof, Elias Ellefsen Á Skipagøtus – Akademiverksamheten

Annons

December: IFK Skövde, Håvard Åsheim – IFK Skövde Handbollsakademi November: Eskilstuna GUIF, Eric Johansson – GUIF Kompis September/oktober: IFK Skövde, Victor Ljungquist – fler kvinnliga ledare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan