Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Insändare
Insändarsvar: Allianspolitiker om nybygge på Vilan: "Tråkigt om (S) och (V) avser att motsätta sig detta!"

Det är med största förvåning vi läser att Martin Johansson (V) och Peter Holm (S) hävdar att oppositionen stängts ute från dialogen kring multifunktionsbyggnaden på Vilan, och nu ställts inför ett okänt Alliansförslag.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Rickard Pettersson (M) och Jan-Erik Augustsson (L) är två av Allianspolitikerna bakom insändarsvaret.

Bild: Stefan Albertsson

Annons

Förslaget som SkaraAlliansen ställt sig bakom är ett förslag som tagits fram av kommunens tjänstemän och presenterats för samtliga partigrupper, det finns även med i det budgetförslag som Martin Johanssons och Peter Holms partigrupper lade fram för 2021-23 som bygger på samma underlag från tjänstemännen!

LÄS MER: Insändare: Oppositionen om tveksamheterna kring planerade nybygget på Vilan: "Vi vill ge våra föreningar de bästa förutsättningarna"

Ännu mer häpna blir vi när vi läser att Martin Johansson och Peter Holm hävdar att förslaget inte dialogiserats med föreningarna i Skara. Förslaget har tagits fram från början i tät dialog mellan fritidsförvaltningen och berörda föreningar. Efter en återremiss har nu kommunens tjänstemän genomfört ännu en fördjupad dialogrunda som redovisats noggrant för Kultur- och fritidsnämnden. Martin Johansson har dessutom tillsammans med Alliansens nämndordförande deltagit i ett sådant dialogtillfälle. Vi vill ta tillfället i akt att tacka alla föreningar som vid flera tillfällen deltagit i denna värdefulla dialog.

Annons

Annons

Det förslag som nu ligger möjliggör en breddning av verksamheten på Vilan, en ökad möjlighet till idrottsturism, service till föreningarna och även en ny lokal för alla föreningar i Skara. Multifunktionsbyggnaden är enligt förslaget en kugge i en större strategisk utveckling av Vilan som kommer att gynna hela Skara. Glas-backafiket får här en möjlighet att utveckla sin verksamhet.

Byggprojektet finns med i budgeten för 2021, och det vi nu väntar på är beslutet om ett formellt startbesked. Tråkigt om (S) och (V) avser att motsätta sig detta!

Medarbetarna på Vilan har konsekvent visat en mycket stor vilja, kraft och utvecklingsförmåga. Vi hade önskat att en enad politik hade kunnat bejaka den utveckling som efterfrågas av såväl förvaltningen, föreningar och invånare i Skara.

Jan-Erik Augustsson (L)

Richard Pettersson (M)

Mikael Welander (C )

LÄS MER: Politiken vill ha med alla klubbarna i nya föreningshuset på Vilan - men Skara FC är tveksamma

LÄS MER: Uppskjutet beslut om föreningsbyggnad på Vilan: "Det kan bli en olycklig fördröjning"

LÄS MER: Ny byggnad med flera funktioner på Vilan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan