Annons

Annons

Borgunda Bygghandel utökar i Skara: √Köpt upp Skaraföretag √Planer för ny bygghandel

Borgunda Koncernen har förvärvat Aqualine AB i Skara. Tillträdet skedde redan för en dryg månad sedan, den 1 mars. Nu berättar de både om nyförvärvet - men också om planerna för en helt ny bygghandel i Skara.

Hans Johansson, ägare av Borgunda vid invigningen av nya butiken i Skövde för några år sedan. Nu vill man expandera på flera sätt även i Skara. Foto: Anders Axelsson

Annons

Aqualine på Erik Järnåkers gata i Skara kommer tillsvidare att drivas vidare under samma varumärke med inriktning främst på att vara en fullsorterad grossist med lagerhållning inom VA och VVS.

– Med Aqualine som en del av koncernen kommer vi fortsätta att utveckla produktportföljen för att bli en mer komplett leverantör för proffsmarknaden i Skaraborg, säger Hans Johansson som är vd och ägare av Borgunda koncernen i ett pressmeddelande.

Bernt Bodin, vd på Aqualine Systems AB och Hans Johansson VD och ägare av Borgunda Koncernen tar i hand. Foto: Pressbild

Annons

Annons

Förvärvet är en del i Borgundas långsiktiga strategi att utveckla samt upprätthålla positionen i Skaraborg.

– Vi på Aqua Line Pipe Systems AB är väldigt nöjda med att ha hittat en betydande aktör i Skaraborgsregionen som vill fortsätta och utveckla den satsning på VA marknaden som vi startade för fem år sedan. Vi ser en perfekt mix av lokal närvaro  och unik branschkunskap i och med Borgundas Bygghandels förvärv av vår tidigare filial i Skara, säger Aqualines vd Bernt Bodin och fortsätter:

– Att finnas på plats på ytterligare 5 platser i regionen bidrar till en större lokal närvaro och kommer att innebära att såväl konsumenter som företagskunder kommer att gagnas av förvärvet.

Skaras näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg menar att förvärvet kommer att stärka Skaras näringsliv.

– Vi välkomnar Borgunda till Skara och ser mycket positivt till förvärvet av ett redan etablerad verksamhet här i Skara. På det här sättet stärks Skaras näringsliv ytterligare både genom en nyetablering och ett förvärv, säger hon i pressmeddelandet.

Borgunda har även ingått ett köpeavtal om ca 15 000 kvadratmeter verksamhetsmark vid Skara kommuns expansionsområde Bernstorp verksamhetspark för att uppföra en fullsorterad bygghandel. Det aktuella området ligger bakom Julalagret.

Annons

– Borgunda avser att ingå ett köpeavtal om ca 15 000 kvm verksamhetsmark vid Skara kommuns expansionsområde Bernstorp verksamhetspark. Borgundas etablering är viktig för Skara och vi är övertygade om att deras satsning skapar många goda effekter för Skara, säger Kim Olsson, mark- och exploateringsingenjör Skara kommun.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy