Annons

Annons

Annons

Västerby

Ännu en mångmiljonsatsning i Götene - Arla investerar 95 miljoner i mejeriet

Under 2021 kommer Arla investera 95 miljoner kronor i mejeriet i Götene. Investeringen görs för att säkra smör- och matfettsproduktionen genom att höja säkerheten, effektiviteten och kapaciteten.

Arla i Götene. Foto: Pressbild

Annons

– Arla framtidssäkrar mejeriet med denna stora investering och höjer effektiviteten och kapaciteten, säger Marika Lifbom, senior mejerichef på Arlas mejeri i Götene i ett pressmeddelande.

På mejeriet i Götene produkter som Bregott och Svenskt Smör som säljs över hela landet. Varje år lämnar 56 000 ton smör och matfett mejeriet i Götene. Den nya investeringen på 95 miljoner kronor gör nu i delar av produktionsprocessen. Bland annat innebär investeringen en ny effektivare utrustning för att kärna smör, nya silos samt effektivisering av rengöringen. Projektet beräknas pågå under 2021-2022.

Annons

Annons

– Vi har planerat för det här projektet under en längre tid. Installationen är komplex eftersom mjölk och grädde kontinuerligt levereras till siten och produktionen inte får avstanna. Vi vill försäkra oss om att svenska hushåll inte ska behöva gå en dag utan Bregott på frukostborden, säger Marika Lifbom.

Utöver produkter som Bregott, Svenskt Smör och flytande Smör & Rapsolja tillverkas även ost och andra mejeriprodukter på Götene mejeri. Mejeriet är en av två buffertanläggningar i Sverige vilket innebär att det finns kapacitet för att ta emot mer mjölk och grädde om det skulle uppstå något problem på Arlas andra mejerier.          

Men den nu kommande investeringen kan följas av fler. Mejeriet ser                    över möjligheter till fler investeringar på sikt, skriver de i pressutskicket.

Arla är dock inte de enda som valt allt mångmiljoninvestera i Götene. I början på februari berättade Semper om sin stora satsning på ett helt nytt centrallager som ska byggas på orten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan