Annons

Annons

Annons

Konståkning

Stort intresse för Skara KF:s skridskoskola: "Viktigaste är att ha roligt"

Efter den kalla vintern har Skara konståkningsförening i och med återstarten märkt av ett stort intresse att testa på organiserad skridskoåkning.

Bild: Privat

Annons

Många har provat på skridskor på både spolade isar och naturisar nu i vinter, vilket har gett mersmak – till Skara KF:s glädje.

– Vi kände oss tyvärr tvungna att avbryta skridskoskolan efter höstlovet vecka 44 då vi inte ansåg oss kunna genomföra den på ett säkert sätt med uppemot 30 deltagare på isen. De restriktioner som infördes gjorde det svårt att kunna utöva verksamheten i en säker form, säger Catrin Samuelsson i Skara KF.

Annons

Skridskoskolan är hjärtat i Skara konståkningsförening och även den viktigaste för föreningens överlevnad.

– För att vår förening ska kunna leva vidare måste vi hitta nya åkare som vill fortsätta och utvecklas inom sporten. Det har varit en utmaning för oss att kunna hålla igång skridskoskolan på ett säkert och bra sätt under pandemin.

Annons

Markus Sundén (ansvarig) och Emil Olsson (ledare) har lyckats bedriva söndagarnas skridskoskola genom att begränsa antal åkare till tio stycken åt gången och att man fått chansen att föranmäla sig.

– Vi planerar att fortsätta köra för de som inte berörs av respektive skolor och förskolors restriktioner. Alltså de som inte har varit i närheten av bekräftad covidsmittad och ska hålla sig hemma från fritidsaktiviteter i 14 dagar. I söndags var vi ett lite decimerat gäng i och med läget, men det var i alla fall sju som hängde i, berättar Markus Sundén.

Föreningen kan erbjuda utlåning av både skridskor och hjälm till barn och vuxna kostnadsfritt.

Äldre tjejer från föreningen har assisterat Emil Olsson under passen för att alla ska kunna få den hjälp de behöver.

– Under passen så arbetar vi med grunderna i att lära sig åka skridskor, men med leken som utgångspunkt. Varje vecka återkommer barnens favoritaktivitet dansstopp. Barn lär sig otroligt snabbt och det viktigaste är att ha roligt, avslutar Catrin Samuelsson i Skara KF.

Här är gänget som deltog på Skara KF:s skridskoskola i nu söndags.

Bild: Privat

Annons

Annons

Det är full aktivitet på isen när skridskoskolan i Skara KF tränar på söndagarna.

Bild: Privat

Skridskoskolan är hjärtat i Skara konståkningsförening och även den viktigaste för föreningens överlevnad.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan