Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Insändare
Insändare: En bild från Skaraborgs sjukhus – när vi går hem för dagen kan vi oftast känna oss nöjda

Detta är min bild av situationen på intensivvårdsavdelningen SKAS/Skövde, skriver Ulla Gustavsson, timanställd på IVA/postop Skövde.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Visst har vi fått lägga in en högre växel för att få det hela att gå runt, men vi får mestadels de redskap vi behöver”, skriver Ulla Gustavsson i sin insändare om arbetet på Skaraborgs sjukhus Skövde.

Bild: Lisa Bring

Annons

Coronapandemin och dess inverkan på vården var nog något som jag inte kunnat föreställa mej att jag skulle få uppleva. En farsot som förändrat så mycket för alla människor.

Ur vårdperspektivet tycker jag att det förmedlas en näst intill hopplös situation, och visst kommer många i kläm. Anhöriga som inte får besöka sina svårt sjuka i den utsträckning man skulle önska och många får vänta i vårdköer.

Annons

Men jag kan inte känna att arbetssituationen här och nu är hopplös.

Annons

Visst har vi fått lägga in en högre växel för att få det hela att gå runt, men vi får mestadels de redskap vi behöver.

Vi har fått tillgång till den medicintekniska utrustning vi behövt och vi har haft mediciner, om än lite knappt, av vissa sorter, i perioder. Vi har haft personal som omplacerats från olika enheter, vissa mer eller mindre mot sin vilja.

Visst har vi ofta en utmanande arbetssituation med mycket svårt sjuka människor, men min känsla är att många av oss ändå går in med en tro på att vi har en god förmåga att ta oss igenom detta!

Chefer i alla led arbetar för högtryck med att försöka få ihop personalsituationen!

I allt detta skulle jag vilja säja att jag upplever så mycket stöd. Man möts av trevliga och vänliga, både nya och gamla, arbetskamrater som oftast gör allt de kan för att vi ska få en bra arbetsdag tillsammans. Vi möts av tålmodiga och tacksamma anhöriga som inte alls får besöka sina närstående i den mån man skulle önskat. När vi går hem för dagen kan vi oftast känna oss nöjda och hoppas att våra patienter som kämpar ska klara sej igenom sin sjukdom.

Efter min pensionering är jag nu timanställd och har arbetat med intensivvård hela mitt yrkesverksamma liv. Jag tycker att vi inom intensivvården hörsammas när vi ställer krav, men jag kan känna en rädsla över vilka utmaningar vi kan komma att stå inför i framtiden!

Ulla Gustavsson, IVA/postop Skövde, den 3/3-2021.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan