Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Vaccinationer kombineras med konsert på Vara Konserthus: "Får uppleva lite scenkonst"

När Vara kommun ska vaccinera sin vårdpersonal blir det till tonerna av storband. Vara Konserthus ena konsertlokal, Sparbanken Blackbox, har tillfälligt byggts om för att fungera som vaccinationscentral. De personer som väntar i samband med att de ska få sin spruta får slå sig ner på läktaren och se inspelade konserter med Bohuslän Big Band.

Text: 

Musikunderhållning och vaccin blir kombinationen när vårdpersonal i Vara kommun ska få sin spruta. Platsen blir Vara konserthus lokal - Sparbanken Blackbox.

Bild: Robert Eriksson

Annons

– Eftersom vi inte kan ta emot publik just nu är det extra roligt att de som kommer hit för att vaccinerade samtidigt får uppleva lite scenkonst i form av inspelade konserter med Bohuslän Big Band, berättar Malin Sjölin-Lorentzson som är konferensansvarig på Vara Konserthus i ett pressmeddelande.

Sparbanken Blackbox är en stor och rymlig lokal och kan ta upp emot 850 personer vid en konsert, vilket gör att det är bra förutsättningar för att vaccinationen ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt. I lokalen har konserthusets scentekniker och vaktmästare byggt upp vaccinationsbås. De som väntar i samband med sin vaccinationsspruta får sitta på läktaren och se på konserter med Bohuslän Big Band på storbildsskärm.

Annons

Annons

– Givetvis längtar vi efter att kunna ha konferensgäster och publik i huset igen, men just nu känns det väldigt bra att vi kan hjälpa kommunen med vaccinationer och även göra det till en så trevlig upplevelse som möjligt trots omständigheterna, säger Malin Sjölin-Lorentzson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan