Annons

Annons

Annons

Annons

Kritiken i Skaras kommuntopp

Insändare
Insändare: Svar till Gunnar Sporrong

Självklart ska man inte ”akta sig för att sticka ut hakan” om man har åsikter och synpunkter. Det är ju den möjligheten vi har eftersom vi lever i en fungerande demokrati. Och alla som har något relevant att säga i den aktuella frågan bör inte vara tyst utan säga sin mening.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gunnar Sporrong, tidigare miljöpartist, numera moderat, får svar av Miljöpartiets gruppledare i Skara Magnus Gunnarsson.

Annons

Men, ett problem kan ju vara när man börjar jämföra ”äpplen och päron” som man brukar säga.

När du satt i Barn- och utbildningsnämnden för MP förra mandatperioden ingick vi i en samverkan tillsammans med (S) och (V) där vi skulle hantera ekonomi och verksamhet, inte bara för skolan, utan för kommunen som helhet. När man samverkar med någon/några, så brukar man försöka komma överens tillsammans med samverkansparterna. Inte som enskild ledamot ta helt egna beslut som inte heller förankrats i partigruppen.

Annons

LÄS MER: Insändare: Sporrong om tankar kring häxjakten!

Dina upplevelser kring hur du anser dig behandlad, kan jag givetvis inte ta ifrån dig. Att bli ifrågasatt när ”man vill väl” är aldrig en positiv upplevelse.

Annons

Det vi nu kritiserar handlar dock bl.a. om att en förtroendevald med ledande uppdrag ger ”direkta order” till tjänstepersoner om att inte ha möten med andra förtroendevalda. Det är inte samma sak som det du nu har berättat om, som handlar om relationen mellan politikerna i en samverkan.

Det finns i den demokratiska organisationen principer kring hur man ska hantera varandra i de roller man har. Ibland talar man om skillnaden mellan VAD- och HUR-frågorna. Men alltid gäller att politiker ska ha respekt för att tjänstepersonerna inte är anställda av/till förfogande endast för den för tillfället styrande politiska ledningen utan av samtliga förtroendevalda.

Som gruppledare för Miljöpartiet i Skara är det min uppgift att leda och samordna de medlemmar som har uppdrag för partiet. Detta fick jag inte möjlighet till då du valde att agera på egen hand vid de tillfällen du hänvisar till i ditt inlägg. Hade jag fått chansen, så kunde resultatet blivit helt annorlunda, tror jag.

Magnus Gunnarsson - gruppledare MP-Skara

LÄS MER: Miljöpartisten lämnar med omedelbar verkan

Annons

LÄS MER: ”Det finns ingenting som har mörkats”

LÄS MER: Tidigare miljöpartist tillbaka i Skarapolitiken

Annons

Annons

Till toppen av sidan