Annons

Annons

Annons

Annons

Kritiken i Skaras kommuntopp

Insändare
Insändarsvar: Debatten handlar inte om oviktiga frågor

Att den politiska debatten har fått ett något uppskruvat tonläge har inte sin grund i de politiska skiljelinjerna mellan den politiska ledningen och oppositionen, som såväl insändarskribenter som vissa representanter från Alliansen hävdar.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Magnus Gunnarsson (MP)

Bild: Lisa Bring

Annons

Istället handlar det om den tondövhet som finns inför konkret och saklig kritik kring hur de förtroendevalda politikerna i ledningen har hanterat den kommunala organisationen.

För att våra anställda i kommunen ska kunna utöva sin kompetens och utföra de saker som är viktiga för kommuninnevånarna så måste relationen mellan förtroendevalda och ansvariga tjänstepersoner vara korrekt och respekteras.

Annons

Vad som i en insändare benämns som ”ett eller flera mindre misstag” är vad som på riksnivå skulle betecknas som ministerstyre. Att som förtroendevald ”ge order” till en anställd tjänsteperson har inte varit och är inte OK. Detta oavsett om det förmedlats muntligt, via sms, mail eller på annat sätt.

Annons

Att tidningen efter begäran lyckats få ut kommunikation som visar på kommunalrådets märkliga inställning till hur styrning och ledning i en kommun ska gå till, är visserligen mycket bra, men också pinsamt för hela politikerkåren. Det är tyvärr så misstro föds och politikerförakt skapas.

Nej, debatten handlar om att det är viktigt att hantera den demokratiska organisationen på ett korrekt sätt, just för att kunna ha fokus på de viktiga frågorna i kommunen.

Magnus Gunnarsson - Gruppledare MP-Skara

Annons

Annons

Till toppen av sidan