Annons

Annons

Annons

Kritiken i Skaras kommuntopp

Insändare
Insändare: Sporrong om tankar kring häxjakten!

Hej go’vänner, och läsare.

Det finns ett gammalt talesätt som säger: Man skall inte kasta sten i glashus…

Det är en sabla tur att vi bygger så mycket i plast nu för tiden, för annars skulle det nog klirrat både här och där...

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Josefine Hektor, Jenny Åberg

Annons

Jag borde väl förstås akta mig för att sticka ut hakan, men ni som känner mig vet att jag har svårt att vara tyst och inte säga min mening.

Jag kan inte uttala mig om vad som har sagts i den rådande frågan med vårt nuvarande kommunalråd. Men jag skulle vilja göra oppositionen påmind om hur det lät förra mandatperioden. Då jag och flera med mig inte var nöjda med hur diskussionerna gick. Vid flera tillfällen när neddragningar och större ingrepp i verksamheter behövde göras (och det behövdes, jag förstår det) tog jag (jag kan bara tala för mig själv i detta läge) och samtalade med berörda enheter för att få inblick i bästa lösningarna. Som politiker sitter en ju alltid i klistret. Pengar räcker inte och det måste skäras (eller osthyvlas, vilket var populärt ett tag).

Annons

Annons

Men som jag minns det var det mer än en gång jag fick bannor och fick sitta och skämmas framför två eller tre av de högsta hönsen (tupparna) på går’n. Eller i alla fall borde jag ha skämts, det var absolut andemeningen i några av dessa personliga möten, för att jag talade med tjänstemän och personal. ”Politiker skall inte samtala med tjänstemännen det är inte lämpligt.” hette det från Socialdemokraterna när de satt i majoritet med miljöpartiet som jag då representerade.

Jag minns att jag också blev avbruten när jag ställde, för styret, obekväma frågor när vi var på verksamhetsbesök eller verksamheterna kom till utbildningsnämnden och presenterade. ”Det är inte det detta mötet handlar om.” eller ”Vi hinner inte med fler frågor. Vi måste gå vidare.” Det var inte uppskattat att vi frågade efter vilka konsekvenserna var för de beslut som skulle fattas.

Visst är det skönt med selektivt minne?! Alltså, skärpning!

Gunnar Sporrong

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan