Annons

Annons

Annons

Annons

Kritiken i Skaras kommuntopp

Insändare
Insändare: Svar till Peter Reivall

Peter Reivall gör ett tafatt försök att göra politik av en fråga som handlar om trovärdighet, civilkurage, och moral.

Reivall borde sätta sig in i hur rollfördelning och ansvar mellan tjänstemän och politiker ser ut i en demokratiskt styrd verksamhet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Sandra Skeppar

Annons

Jag har under de 51 år som jag bott och verkat i Skara kommun aldrig upplevt ett sådant ministerstyre som varit fallet i kommunen under de senaste två åren. Det har alla läsare kunnat följa i SkLT som på ett utmärkt sätt följt upp och granskat verksamheten.

LÄS MER: Insändare: Till försvar av Skara kommunalråd Ylva Petersson

Annons

Annons

Själv har jag arbetat aktivt i Skaras föreningsliv under 45 år (idrott och kultur) och 17-18 år som politiskt förtroendevald. Jag har lärt mig att samarbete, flexibilitet, lyhördhet, respekt och engagemang krävs för att föra en verksamhet framåt. Såväl i föreningslivet som i politiken!

Som politiskt förtroendevald arbetar man för kommunens och invånarnas bästa, inte för egen del och inte för det parti man representerar. Blir därför upprörd när jag ser hur ledande politiker försöker styra kommunen som om det vore sitt egna hus eller företag. Dessutom klampar man in hos grannens!

Så tråkigt att höra folk jag känner i Skaras grannkommuner prata om Skara som ett varnande exempel. Skara är värt bättre - mycket bättre!

Jag känner många politiskt förtroendevalda i alla partier, från vänster till höger, och har den största respekt och förtroende för alla de som oegennyttigt arbetar för att tillsammans utveckla sin kommun och att använda skattepengarna på bästa och effektivaste sätt.

Att göra kommunalrådets tillkortakommanden till en vänster - högerfråga är enbart löjeväckande, Reivall!

Lars Lundberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan