Annons

Annons

Annons

Annons

Kritiken i Skaras kommuntopp

Insändare
Insändare: Till försvar av Skara kommunalråd Ylva Petersson

Ögnade igenom Lars Lundbergs insändare 8/2 och konstaterade "storm i ett vattenglas" återigen iscensatt från vänsterkanten, denna gång från Lidköping, Lundbergs hemort.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Peter Reivall går i sin insändare till försvar av kommunalrådet Ylva Pettersson.

Bild: Jan Andersson, Janne Andesson

Annons

Fastnade för passusen"Gustaf Olsson står för sin åsikt och försvarar sin personal precis som vi vill att en bra chef gör i alla lägen" Hm ... Jag trodde att en bra chef skulle följa styrdokument och direktiven från den politiska ledningen, oavsett "sin åsikt" och även oavsett "... försvara sin personal ... i alla lägen".

LÄS MER: Insändare: Eloge, Gustaf Olsson!

Annons

Annons

Detta sistnämnda går inte att försvara utifrån ett ledningsperspektiv. Förändringar kräver ibland "hårda nypor" av starka och orädda ledare. Var tvungen läsa insändaren en gång till och funderar nu på om Gustaf Olsson verkligen är/var stark och orädd.

För det första var det, vad jag förstått, Gustaf Olsson som startade upp"den tråkiga utvecklingen" med och i en tidningsartikel. 

Härefter kommer svamlet om "ministerstyre". Att man inte varit nöjd med hans arbete framkommer, som jag ser det,  i nästa stycke "Att han reagerar när ledande politiker pratar bakom hans rygg, försöker styra tjänstemannens arbete ..."

Vad göra annat än att försöka ”styra upp”, ministerstyre nä. Härefter mer svammel om diktatur och bananrepubliker.

Som jag ser det har Lars Lundberg skjutit sig själv i foten med sin attackinsändare från vänster. Själv vill jag, efter att ha analyserat denna insändare, önska Gustaf Olsson Lycka till i sitt nya värv och gratulera Skara.

Peter Reivall

Annons

Annons

Till toppen av sidan