Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Smittspridning på förskola i Skara - vädjar till föräldrar att hålla barnen hemma

Personer som vistats på förskolan Björkbacken i Skara har testats positivt för covid-19. Just nu testas alla medarbetare för att stoppa smittspridningen, och kommunen vädjar till föräldrarna att hålla barnen hemma om det går.

Björkbackens förskola i Skara har drabbats av covid-19. Ulrika Kragner på barn- och utbildningsförvaltningen hoppas nu att de föräldrar som kan hålla sina barn hemma också ska göra det.

Annons

– Vi gör allt vi kan för att alla som behöver ha sina barn hos oss kommande vecka ska vara trygga med vår verksamhet och hur vi arbetar med detta. Vi genomför flera åtgärder simultant för att stoppa smittspridningen, säger Ulrika Kragner, barn- och utbildningsförvaltningens biträdande förvaltningschef i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer service och teknik att genomföra hygienstädning för att säkerställa att kontaktytor i lokalerna blir rena. Vårdnadshavare har under eftermiddagen också fått information om åtgärderna och vad de själva kan göra för att bromsa smittan.

– Med gemensamma krafter tar vi oss ur den här situationen. Rektor jobbar intensivt tillsammans med sina medarbetare för att begränsa smittan, men vi behöver vårdnadshavarnas hjälp i detta. Björkbackens lokaler består av två skepp och den närmsta tiden kommer barn och pedagoger från de olika skeppen inte att träffas inomhus.

Annons

Förskolan förlägger också så mycket av verksamheten som möjligt utomhus, där risken för smittspridning är mindre.

Annons

– Jag vädjar till vårdnadshavare som har möjlighet att vara hemma med sitt barn nästa vecka, att vara det, säger Ulrika Kragner.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy