Annons

Annons

Annons

Västerby

Semper storsatsar i Götene - bygger nytt centrallager: √ Många nya arbetstillfällen √ "Känns fantastiskt roligt "

Semper i Götene storsatsar nu genom att etablera ett nytt centrallager på orten. Logistikcentret i Götene kommer innebära både fler arbetstillfälle och en stärkt position inom logistik i kommunen, skriver Götene kommun i ett pressmeddelande.

Semper fortsätter att investera i Götene och storsatsar nu på att etablera ett helt nytt centrallager i Götene. Foto: Semper

Annons

Etableringen innebär att ett utlandsägt bolag, som Semper är, nu stärker sin närvaro i Sverige. Semper ägs av den internationella livsmedelskoncernen Hero Group som har verksamhet i 16 länder.

De senaste åren har Semper investerat mer än 250 miljoner kronor i sin tillverkningsanläggning för välling, gröt och modersmjölksersättning i Götene. Nu tas alltså ytterligare utvecklingssteg genom att Semper etablerar ett nytt centralt logistikcenter i anslutning till tillverkningsanläggningen. Centret kommer att hantera förnödenheter av råvaror till fabriken i Götene, såväl som färdigvaror från koncernens systerföretag, och utgöra central distributionspunkt till samtliga kunder för Semper.

Annons

–Det nya centrallagret förstärker positionen för Semper i regionen och skapar större möjligheter att möta framtida krav från marknaden. Genom att ha ett eget lager ökar vår kontroll och vi kan bli mer flexibla och erbjuda kunderna ännu bättre service, säger Johnny Skeppstedt, projektledare för etableringen i ett pressmeddelande.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande i Götene, Susanne Andersson och oppositionsråd Åsa Karlsson är mycket glada för Sempers nya etablering och hoppas att den kan ge ringar på vattnet.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att Semper väljer Skaraborg och Götene för sin nya etablering. Att ett internationellt företag stärker sin närvaro här visar på att vi har ett fördelaktigt geografiskt läge och attraktiv mark, säger Susanne Andersson.

Sempers fabrik i Götene. Foto: David Moberg

Logistikcentret kommer att byggas och ägas av fastighetsutvecklaren CH Square och kommer att ligga mellan nya och gamla E20 i höjd med Rasta. Området är sedan flera år planlagt för verksamheter och kommunen kommer nu att förbereda infrastruktur, såsom vägar, vatten och avlopp som möjliggör ytterligare företagsetableringar.

Centret kommer att bli cirka 23 000 kvm stort och bygget av fastigheten inleddes under januari och planeras stå klar för inflyttning under senhösten 2021.

Sempers nya etablering kommer också att innebära cirka 40 nya arbetstillfällen.

Annons

– Vi för samtal om kompetensförsörjning med Logent, som ska drifta lagret åt Semper. De har stor erfarenhet av att arbeta med människor som står lite längre ifrån arbetsmarknaden och vi har en gemensam ambition om att samarbeta kring detta område även här, berättar Jerker Andersson Liljestrand, kommunchef i Götene.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan