Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Anrika hotellet i Skara får nytt liv - så går arbetet: √ Lokala entreprenörer √ Sommarlands besked ger hopp

När nu Jula Stadt Hotell, tidigare Skara stadshotell, renoveras av de nya ägarna så gör man det med många lokala entreprenörer. Än så länge finns inget satt datum för när man kommer slå upp portarna, men Skara sommarlands framtidstro är en positiv vind även för hotellet.

Text

Bild: Sandra Skeppar

Annons

Skaras anrika hotell mitt i stan köptes 2020 upp av Jula Hotell & Konferens, men det har inte kunnat öppnas ännu, mycket på grund av den rådande pandemin. Men tiden tas till vara och just nu pågår renoveringar för fullt.

− Det känns givetvis väldigt bra att använda lokala företag. Dessutom har många av entreprenörerna egna minnen från hotellet vilket skapar ett fantastiskt engagemang, säger Mikaela Grundström, VD för Jula Hotell & Konferens i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

När anrika stadshotellet som nu heter Jula Stadt Hotell renoveras så är det många lokala entreprenörer med egna minnen från hotellet som anlitas. Här är det Mats och Ulrik från M-H:s måleri som renoverar i stora festsalen. Foto: Jula

Av de lokala entreprenörer som hjälper till med hotellrenoveringen återfinns bland annat: Skarab, Rutenhjelms elektriska, Jocke & Jonas golvtjänst, Medins ventilation, M-H:s måleri och K-P rör.

− Att välja lokala entreprenörer är viktigt för oss, det ligger även i linje med vårt koncept om hur vi vill driva hotellet framåt. I restaurangen kommer vi exempelvis att välja krav, närodlat och lokalproducerat, säger Mikaela Grundström.

Utvecklingen och renoveringen av stadshotellet går framåt enligt plan, uppger de. Exakt när det blir dags att öppna går inte att säga i dagsläget, vilket delvis beror på coronapandemin.

− Vi försöker givetvis planera framåt så gott det går, men det är svårt under rådande förhållanden. Positivt för oss och Skara är givetvis det besked som Skara Sommarland gick ut med att de planerar för att kunna ha öppet i sommar. Det betyder mycket för oss, säger Mikaela Grundström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan