Annons

Annons

Annons

Skara

Jula sammanfattar rekordåret: Så många miljarder ökade försäljningen med - och så många nya varuhus öppnar 2021

Det blev inte enbart en rekordsommar för Jula. När de nu lägger 2020 till handlingarna kan företaget konstatera att man slog omsättningsrekord - för hela året.

− Vi har haft en coronaeffekt som gynnat försäljningen, säger vd Joachim Frykberg.

Text: 

Julas vd Joachim Frykberg tror att en kombination av pandemin och den ökade tillväxt som man såg redan innan coronan slog till mot Europa, ligger bakom försäljningsrekordet.

Bild: Jan Andersson

Annons

Oavsett bransch så kan nog de flesta företag skriva under på att coronapandemin var det som satte prägeln på 2020. För vissa gick det bättre, andra sämre, och med facit i hand kan Jula sälla sig till den förstnämnda skaran.

Under året uppgick nämligen försäljningen 8,9 miljarder kronor. En ökning på 19 procent jämfört med året innan vilket motsvarar drygt 1,4 miljarder kronor, och störst var tillväxten för e-handel som ökade med 44 procent.

Annons

Annons

− Vi har haft en coronaeffekt som gynnat försäljningen under året. Samtidigt som vi klarat att navigera genom pandemin utan allvarliga verksamhetsstörningar, har vi även haft styrka och förutsättning att ta hand om och dra nytta av coronaeffekten på ett mycket bra sätt, vilket försäljningsökningen visar, säger företagets vd Joachim Frykberg.

Under 2021:s första kvartal ska utbyggnaden av centrallagret i Skara invigas.

Bild: Jan Andersson

Jula menar samtidigt att pandemin inte är hela förklaringen, utan att den ökade försäljningen gick att se även innan corona nådde Europa.

Härnäst kommer den 28 000 kvadratmeter stora utbyggnaden av centrallagret i Skara att tas i drift under årets första kvartal, liksom det nya kvalitetscentret. Dessutom planerar Jula att öppna minst tio nya varuhus under 2021.

− Mycket av det vi lärt oss under året kommer vi att ta med oss in i framtiden, inte minst när det gäller den digitala utvecklingen. Vår omsättningsökning under året ger givetvis bra förutsättning att utveckla och stärka verksamheten ytterligare, säger Joachim Frykberg.

LÄS MER: Rekordsommar för Jula: "Fler kunder än någonsin"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan