Annons

Annons

Annons

Annons

Kritiken i Skaras kommuntopp

Insändare
Insändare - Sitter konflikterna i Skara i väggarna?

Oavsett färg på det politiska styret i Skara kommun kan man uppleva dessa återkommande schismer och konflikter i kommunen som tröttsamma. Detta verkar på något sätt sitta i väggarna. Även om ett nytt kommunhus nyligen tagits i bruk. En tråkig kultur.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Man kan likna Skara vid en liten ankdamm. Där det finns många stora grodor. Och alla får inte riktigt plats där…" skriver insändarskribenten. Foto: Montage

Bild: Sandra Skeppar

Annons

Kommunen är väldigt liten. Persongalleriet bland de ledande politikerna är ungefär detsamma. Även om man efter ett val byter stolar med varandra.

De gamla "surdegarna" och de personliga motsättningarna och låsningarna lever fortfarande kvar. Detta gynnar ingen. Och framför allt inte verksamheten man av allmänheten är satt att förvalta.

Man kan likna Skara vid en liten ankdamm. Där det finns många stora grodor. Och alla får inte riktigt plats där…

Senast ut är det moderata kommunalrådet. Som enligt SkLT tydligen hamnat i någon form av schism med kommundirektören. Vilken efter en kort tjänstgöringstid valt att avsluta sin anställning.

Man kan likna Skara vid en liten ankdamm. Där det finns många stora grodor. Och alla får inte riktigt plats där…

Annons

Annons

Är uttalandena från båda parter korrekt refererade så får man intrycket av att detta är en "ickefråga". Som nu blåsts upp till helt orimliga proportioner. Vilket tar fokus från annat.

Försöken att på ett överslätande sätt från M och alliansens sida framställa det hela bidrar till att öka på allmänintresset. Det är denna fråga inte värd. Det finns många stora problem i kommunen att offentligt diskutera, och åtgärda. Det handlar om trovärdighet i vid bemärkelse.

I brist på annat (?) försöker den rödgröna oppositionen göra en "stor affär" av ingenting. Det socialdemokratiska oppositionsrådet "rasar" i tidningsspalterna och kräver avgång. Och Mp:aren vill också vara med och kräver i ett svårbegripligt inlägg "korten på bordet". Men det hör väl till spelet?

Tidningsläsaren Enar

LÄS MER: Skaras kommundirektör Gustaf Olsson slutar - "För många beslut jag inte kan ställa upp på"

LÄS MER: Oppositionsrådet rasar mot politiska ledningen efter kommundirektörens besked: "Detta måste få ett stopp nu"

Annons

LÄS MER: Kommunalrådet kallades till möte efter kritiken mot Gustaf Olsson: ”Hon lyssnade med insikt på vad vi hade att säga”

Annons

LÄS MER: Gustaf Olsson lyfter bladet från munnen: ”Jag tänker inte acceptera att man sprider rena lögner om mig som person”

LÄS MER: Moderaterna vill få stopp på skriverier om kritiken: "Det finns inget intresse för allmänheten här"

LÄS MER: Fredrik Nordström rasar mot moderata uttalandet - vill att kommunalrådet avgår

LÄS MER: Insändare - "Det som hänt bakom kulisserna har hamnat på scenen"

LÄS MER: Ove Berlin (SD) om kritiken mot kommunalrådet: ”Häxjakt”

Annons

Annons

Till toppen av sidan