Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Julas utveckling av Skara stadshotell är igång - renoverar för fullt

Julas köp av Skara stadshotell gör att det anrika hotellet nu kan leva vidare efter konkursen. Renoveringen och utvecklingen är nu i full gång och arbetet utförs av lokala entreprenörer.

Text

Mikaela Grundström är vd för Jula Hotell & Konferens som nu också äger och utvecklar Stadshotellet i Skara.

Bild: Sandra Skeppar, Annelie Babitz

Annons

− Vi vill förädla och utveckla, samtidigt som vi vill bevara det gamla och fina som finns på stadshotellet. Det är verkligen något som passar i tiden, säger Mikaela Grundström, VD för Jula Hotell & Konferens i ett pressmeddelande.

I utvecklingsarbetet av stadshotellet används entreprenad från trakten.

− Vi vill inte bara skapa något för Skara utan vi vill skapa det tillsammans med skaraborna, en naturlig härlig mötesplats, ett ”Skaras vardagsrum”. Därför är den lokala kopplingen mycket viktigt för oss, säger Mikaela Grundström.

Annons

Annons

Utvecklingen kan följas via ett nystartat Instagramkonto.

Tidigare i år köptes stadshotellet i Skara av Jula Hotell & Konferens som är ett företag i Jula Holdingkoncernen. Det är Jula Hotell & Konferens som nu driver och utvecklar det anrika hotellet.

Att ge sig in på att förvärva, driva och utveckla hotell mitt under coronakrisen är dock inte helt självklart, skriver de i ett pressmeddelande. Satsningen är långsiktig och planen är att öppna upp hotellet under 2021.

− Det är mycket spännande utveckla det gamla anrika stadshotellet, ett fint hotell med stora möjligheter och framför allt med den stora kongresshallen som gör att vi i framtiden kommer kunna erbjuda ännu större event och festarrangemang, säger Mikaela Grundström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan