Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Senaste beskedet kring Vintercupen: "Jobbas febrilt"

Vintercupen östra Skaraborg är en populär endurotävling med drygt 500 startande vid varje tillfälle – både motionärer och Sverigeelit.

Men kring årets upplaga är det frågetecken på grund av pandemin.

"Vi har inte ens alla svaren själva, men vi kan garantera att det jobbas febrilt av organisationen för att komma framåt med all planering vad det gäller tillstånd, sjukvård och smittorisker", skriver arrangörsklubbarna.

Text

Så här brukar det se ut när Vintercupen östra Skaraborg avgörs. Återstår att se hur det blir den här gången.

Bild: Arkivbild

Annons

"Hur går det med Vintercupen egentligen?". Det är rubriken på Vintercupen östra Skaraborgs hemsida som uppdaterades för några dagar sedan med ny information:

"Vi har från förbundet (Svemo Endurosektion) gällande tävlingarna i Vintercupen östra Skaraborg beviljats undantag från nuvarande generella tävlingsförbud. Detta då vi tidigt kontaktat dem med en rejäl åtgärdsplan för hur våra tävlingar ska kunna genomföras på ett smittskyddssäkert sätt. De har visat stor förståelse för situationen, konstaterar själva att detta är en individuell utomhussport där avstånd kan hållas, och vill ge oss möjligheten att kunna genomföra tävlingarna smittskyddssäkert. Så rent tillståndsmässigt så är allt klart och förberett för att köra racen.

Annons

Annons

De skriver vidare:

"Det som då är den springande, och avgörande, punkten är den lokala sjukvården och belastningen på densamma. Detta kommer alltså vara det som kommer avgöra om vi väljer att köra eller inte."

Ett dokument med en rad olika punkter har tagits fram för både förare och servicefolk för att hålla avstånd och undvika smittspridning. Och det blir förstås utan publik, helt enligt de råd som gäller.

"Vi inser att vår fina “trivselfaktor” kommer raseras, men alternativet är att inte köra alls".

Det står dock klart att den planerade premiärtävlingen den 2 januari hos FMCK Skövde inte blir av. Samma besked har Carlsborgs MK gett angående den andra deltävlingen.

Och Tibro SK siktar att genomföra sitt race i mars i stället för den 23 januari som det var tänkt från början.

"Detta innebär att vi i nuläget har en cup med fyra deltävlingar som har premiär den 6 februari (i Töreboda, reds anm). Vi planerar göra de sista förberedelserna i dagarna och sedan kunna öppna anmälan till det första racet inom en relativt snar framtid."

Avslutningsvis flaggar arrangörsklubbarna att det kan bli ändringar med kort varsel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan